ده گیاه آپارتمانی غول پیکر
به گزارش وبلاگ وردپرس، خبرنگارانـ بیماری کرونا موجب شده است که نسبت به سال های قبل زمان بیشتری را در داخل خانه سپری کنیم و از هوای تازه، آفتاب و طبیعت محروم باشیم. اگر این خانه نشینی ها بدون برنامه مشخص ادامه پیدا کند، ممکن است علاوه بر مسائل جسمی، مسائل روحی مانند افسردگی نیز به سراغ شما بیاید. برای فرار از این معضلات راه حل های مختلفی پیشنهاد شده است. طبق یک باور مرسوم هر زمان انسان از طبیعت دور شود، دچار انواع بیماری های جسمی و روحی خواهد شد.
به گزارش وبلاگ وردپرس، طبیعت می تواند یک درمانگر قوی برای همه انسان ها باشد. پیشنهاد ما این است که طبیعت را به محیط زندگی خود بیاورید. با وجود گیاهان آپارتمانی در محیط زندگی نه تن ها ارتباط ما با طبیعت و خارج از منزل بازسازی می شود، مزایای سلامتی بی شماری را برای شما به ارمغان خواهد آورد. در این مطلب سعی داریم 10 نمونه از گیاهان آپارتمانی غول پیکر یا درختان آپارتمانی را به شما معرفی کنیم؛ چراکه حضور گیاهان آپارتمانی غول پیکر بیش از گیاهان کوچک چثه برای ما تداعی کننده طبیعت هستند.
مطالعات موسسات مختلف از جمله دانشگاه ملبورن نشان داده است که پر کردن خانه از گیاهان مختلف آپارتمانی می تواند سطح کیفیت هوای داخلی را تا 25 درصد افزایش بدهد. همان مطالعه مشخص کرد که اندازه گیاهان آپارتمانی نیز بسیار مهم است. برگ ها، شاخه ها و سیستم ریشه ای بزرگ تر علاوه بر قدرت تصفیه بالاتر هوای محیط حس آرامش و افکار مثبت را بیشتر در ما ایجاد می کند. همچنین امروز طراحان دکوراسیون داخلی برای ایجاد یک فضای مدرن و مجلل به نگهداری گیاهان آپارتمانی غول پیکر بیشتر تاکید دارند. اما قبل از تهیه هر نوع درخت آپارتمانی بهتر است ارتفاع تا سقف و شدت نور محیط زندگی خود را بسنجید؛ چراکه این نوع درختچه های آپارتمانی به فضای بزرگ و نور فراوان نیاز دارند.
1. گیاه بنجامین آمستل (Narrow Leaf Fig)
بنجامین آمستل با نام علمی Ficus binnendijkii یکی از گیاهان آپارتمانی غول پیکر از خانواده Moraceae و بومی جنوب شرق آسیاست. بنجامین آمستل به نام هایی، چون فیکوس برگ باریک یا بنجامین برگ بلند در زیستگاه اصلی خود تا 4 متر قد می کشد. این درختچه زیبا به محیط پر نور، گرم، مرطوب و خاک سبک و زهکش دار نیاز دارد. بنجامین آمستل دارای شاخ و برگ انبوه، برگ های چرمی، براق و ظاهری مدرن است؛ درنتیجه برای خلق یک منظره لوکس در هتل، محل کار و منزل گزینه مناسبی خواهد بود.
2. گیاه استرلیتزیا یامرغ بهشتی (Bird of paradise flower)
استرلیتزیا با نام علمی Strelitzia reginae و از خانواده Strelitziaceae که معمولاً به نام پرنده بهشتی شناخته می شود، یک گونه از گیاهان گلدار بومی آفریقای جنوبی است. این گیاه بزرگ و همواره سبز در مناطق معتدل یا مرطوب گرمسیری به طور گسترده ای در فضای سبز شهر ها کشت می شود. ظاهر گیاه استرلیتزیا شبیه به درخت موز است. این گیاه تا 2 متر رشد می کند و اندازه هر برگ آن به 75 سانتی متر می رسد. پس از رشد کامل گیاه گل هایی از غلاف سخت که به آن اسپاته می گویند، ظاهر می شود. گل هایی با ترکیب رنگ نارنجی، زرد و قرمز گیاه شبیه به پرنده ای در حال پرواز است. به گزارش وبلاگ وردپرس، گیاه استرلیتزیا جز گیاهان بزرگ جثه و مقاوم آپارتمانی است. برای نگهداری از این گیاه شرایط محیطی با نور فیلتر شده فراوان، رطوبت بالا و گرما را محیا کنید. خاک گیاه استرلیتزیا باید همواره مرطوب (نه باتلاقی) باشد. این گیاه غول پیکر زیبا منظره ای گرم و استوایی به محیط زندگی تان می بخشد.
3. گیاه لیندا (Ponytail palm)
گیاه لیندا یا نخل دم اسبی با نام علمی Beaucarnea از خانواده Asparagaceae یکی از درختچه های آپارتمانی بومی جنوب غرب آمریکا و مکزیک است. برگ های لیندا باریک، کشیده و آویزان هستند. ساقه گیاه لیندا همانند گیاه یوکا به اصطلاح عام پای فیلی، ضخیم و چوبی است. این گیاه غول پیکر آپارتمانی در زیستگاه اصلی خود تا 5 متر نیز رشد می کند. رشد این گیاه در محیط آپارتمان آهسته است. اگر قصد دارید گیاه لیندا را در خانه نگهداری کنید، آن را به محیط روشن، معتدل و مرطوب منتقل کنید. این گیاه به خشکی مقاوم است؛ اما آبکمک منظم پس از خشک شدن سطح خاک برای سلامتی گیاه توصیه می شود. لیندا را در کنار پنجره های جنوبی یا شرقی قرار بدهید. دیدن این درختچه منحصر به فرد آپارتمانی حس آرامش عمیقی را در انسان ایجاد می کند.
4. گیاه فیکوس لیراتا یا انجیر ربابی (Fiddle-leaf fig)
درخت یا درختچه میوه دار فیکوس لیراتا یا فیکوس برگ ویولنی یا انجیر ربابی با نام علمی Ficus lyrata از خانواده Moraceae بومی غرب آفریقا و از کامرون تا غرب سیرالئون است. فیکوس لیراتا واقعاً یک درخت بزرگ آپارتمانی است که در برخی از مناطق گرمسیر و مرطوب ایران قابلیت کاشت در فضای باز را دارد. فیکوس لیراتا در زیستگاه اصلی خود به اندازه یک درخت کهنسال گردو قد می کشد. برگ های سبز، پهن، چرمی و بیضی شکل این گیاه، آن را جز گیاهان پرطرفدار آپارتمانی قرار داده است. فیکوس لیراتا به نور فیلتر شده فراوان، جای ثابت، خاک همواره مرطوب و سبک، رطوبت زیاد هوا و دمای بین 16 تا 27 درجه سانتیگراد نیاز دارد. تنها مشکل اصلی این درختچه زیبا ریزش برگ های آن است. از این درختچه به دو شکل سبز ساده و ابلق موجود است.
5. فیکوس آلاستیکا یا فیکوس (Rubber fig)
فیکوس آلاستیکا با نام علمی Ficus elastica نام یک گونه از سرده انجیر سانان است. این درخت یا درختچه زیبا علاوه بر کاشت در فضای باز در محیط گلخانه و آپارتمان نیز قابل نگهداری است. فیکوسیکی از مقاوم ترین درختچه ها در برابر خشکی و تغییرات دمایی است. به گزارش وبلاگ وردپرس، درخت فیکوس آلاستیکا را در بیشتر مناطق گرمسیری و معتدل جهان از اندونزی تا هند و ایتالیا می توان مشاهده کرد. برگ های براق و چرمی، پهن و بیضی شکل و ساقه چوبی باریک از مشخصات ظاهری گیاه فیکوس آلاستیکاست. این درختچه آپارتمانی در 4 گونه ابلق سفید، ابلق قرمز، سبز ساده و قرمز مایل به سبز قابل تهیه است. فیکوس در شرایط مساعد آپارتمان به سرعت رشد می کند و تا سقف قد می کشد؛ درحالی که در فضای آزاد به درختی تنومند تبدیل می شود. برای نگهداری از این درختچه زیبا باید خاک زه کش دار، همواره مرطوب و غنی از مواد مغذی، هوای گرم، رطوبت و نور فراوان را محیا کنید.
6. گیاه گوش فیل، بابا آدم یا آلوکازیا (Alocasia)
آلوکازیا تیره ای از گیاهان گلدار و چند ساله ریزوماتوز یا غده ای از خانواده Araceae است. تا به امروز 97 گونه از این گیاه در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری آسیا تا شرق استرالیا شناسایی شده است. بسکمک از هیبرید ها و ارقام آلوکازیا به طور گسترده ای در سراسر جهان به عنوان گیاه بزرگ آپارتمانی کشت و پرورش داده می شوند. از مشخصات شاخص گیاه بزرگ آلوکازیا برگ های پهن بیضی یا پیکانی شکل روی دم برگ های بلند به طول 20 تا 90 سانتی متر است. گل ها معمولاً در انتهای ساقه کوتاه رشد می کنند؛ اما قابل مشاهده نیستند.
برخی از گونه های آلوکازیا می تواند به صورت خوراکی مصرف شود. آلوکازیا به فضای بزرگ با نور زیاد تا متوسط غیرمستقیم، بسیار مرطوب، هوای گرم و خاک سبک و مغذی نیاز دارد. برخی از گونه های آلوکازیا همچون Alocasia macrorrhizos رشد بسکمک خواهند داشت. گونه Alocasia sanderiana کوچک چثه تر از ارقام دیگر است. نگهداری گیاه آلوکازیا در محل زندگی خلق منظره ای بی بدیع است که چشم هر بیننده ای را مجذوب به خود می کند.
7. مونسترا یا برگ انجیری (Swiss cheese plant)
گیاه میوه دار یا گلدار برگ انجیری مونسترا یا پنیر سوئیسی با نام علمی Monstera deliciosa از خانواده Araceae یکی دیگر از گیاهان آپارتمانی غول پیکر است که در ایران طرافدار زیادی دارد. مونسترا بومی مناطق پرباران جنگل های گرمسیر و استوایی مکزیک و کلمبیاست. این گیاه زیبا با برگ های پهن، بزرگ و بریده بریده یک منظره مدرن و استوایی به محل زندگی تان هدیه می دهد. نگهداری از مونسترا آسان است. این گیاه تنها به محیط گرم، مرطوب و پر نور با نور فیلتر شده نیاز دارد. گرما و رطوبت بیش از نوع و ترکیبات خاک برای گیاه مونسترا حیاتی است. این گیاه هر نوع خاکی را ترجیح می دهد؛ اما در خاک های نیمه سبک و زهکش دار رشد بهتری خواهد داشت.
گیاه مونسترا در مناطق گرم جنوب و معتدل شمال کشورمان و در محیط نیمه سایه آزاد به سرعت رشد می کند و به بار می نشیند. نکته ای که برای نگهداری از گیاه غول پیکر مونسترا باید در نظر گرفت، استفاده از تکیه گاه محکم و قطع نکردن ریشه های هوایی است. این گیاه با کمک ریشه های هوایی به اجسامی مانند حفره های دیوار یا شیار های تنه درختان می چسبد و تا جای ممکن رشد می کند. طبق مشاهدات برخی از گیاهان مونسترا در جنگل های پربارش استوایی تا 10 متر هم قد کشیده اند.
8. کاج مطبق (Norfolk Island pine)
درخت یا درختچه کاج مطبق با نام علمی Araucaria heterophylla و از خانواده باستانی Araucariaceae بومی جزیره کوچک نورفولک استرالیاست. کاج مطبق یکی از پرطرفدارترین، زیباترین و مقاوم ترین گیاهان غول پیکر آپارتمانی است. این درختچه همواره سبز است که علاوه بر نگهداری در محیط آپارتمان می توان آن را در فضای سبز آزاد نیز پرورش داد. کاج مطبق به خاطر زیبایی ظاهری برگ های سوزنی شکل، براق و طبقه ای مورد توجه بسکمک از دوست داران گل و گیاه قرار گرفته است. کاج مطبق در ایران به عنوان یک گیاه ایده آل برای نگهداری در مراکز خرید، محیط های اداری و هتل ها استفاده می شود.
این درختچه در فضای آپارتمان و در شرایط مساعد ممکن است تا 3 متر رشد کند. کاج مطبق در محیط بسته هر سال 1 تا 2 طبقه به طبقات خود اضافه می کند. این درختچه آپارتمانی به خاک زهکش دار و همواره مرطوب، هوای معتدل تا کمی خنک، نور فیلتر شده 4 ساعت در روز و رطوبت هوای بالا نیاز دارد. درختچه کاج مطبق همواره جز لوکس ترین گیاهان آپارتمانی محسوب می شود که امروز بیشتر طراحان دکوراسیون داخلی استفاده از این درختچه را جز اولویت های خود قرار داده اند.
9. گیاه پاندانوس یا برگ اره ای (Pandan)
گیاه بزرگ جثه پاندانوس یا پاندان با نام علمی Pandanus amaryllifolius و از خانواده Pandanaceae بومی مناطقی از جنوب شرقی آسیا ازجمله اندونزی و بخش های شمالی استرالیاست. برخی به گیاه پاندانوس، نخل پاندانوس می گویند. به گزارش وبلاگ وردپرس، در جهان حدود 600 گونه از این گیاه شناسایی شده است. امروز از گیاه پاندانوس در برخی کشور ها ازجمله ایران به عنوان گیاه آپارتمانی یا گلخانه ای استفاده می شود. معمولاً دو نوع گیاه پاندانوس ابلق و سبز ساده در ایران قابل تهیه است. این گیاه غول پیکر آپارتمانی به خاک غنی، نیمه سبک و همواره مرطوب، نور متوسط فیلتر شده، گلدان بسیار بزرگ و دمای معمولی نیاز دارد. پاندانوس در شرایط محیطی مساعد حتی در آپارتمان به سرعت رشد می کند. ریشه های هوایی این گیاه بزرگ یک منظره گرم و دلپذیر ایجاد خواهد کرد. پاندانوس در فضای آپارتمان تا 3 متر و در هوای آزاد تا 5 متر هم قد می کشد.
10. گیاه دیفن باخیا (Dumb canes)
گیاه بزرگ دیفن باخیا به انگلیسی Dumb Cane با نام علمی Diffenbachia amoena یکی از قدیمی ترین و شناخته شده ترین گیاه آپارتمانی در بین ایرانیان است. این گیاه آپارتمانی از خانواده شیپوری ها و بومی آمریکای مرکزی و جنوبی است. نام فارسی گیاه دیفن باخیا به دلیل سمی و خطرناک بودن برگ ها سم برگ است. گیاه دیفن باخیا در شرایط مساعد زیستی آپارتمان به سرعت رشد می کند و تا 2 متر قد می کشد. برگ های پهن، چرمی، لکه دار و بیضی شکل گیاه بسیار خیره کننده است.
برای نگهداری از گیاه دیفن باخیا لازم است گیاه را در محیط ثابت، خنک، با نور متوسط فیلتر شده و مرطوب قرار بدهید. دیفن باخیا به آبکمک زیاد و خاک بسیار فشرده حساس است. برای رشد بهتر گیاه پس از خشک شدن خاک گلدان اقدام به آبکمک کنید. دیفن باخیا گیاه مقاومی است. در صورت تکثیر از طریق قلمه می توانید ده ها گیاه جدید داشته باشید. قرارگیری گلدان های دیفن باخیا در کنار هم منظره ای جنگلی به خانه شما می دهد.
گیاهان آپارتمانی منبع آرامش و انرژی های مثبت خانه شما هستند. فواید نگهداری از گیاهان آپارتمانی پاک سازی هوا، ایجاد حس شادی و طراوت، تقویت حافظه، کاهش صدا های اضافه، ایجاد حس آرامش و افزایش تمرکز است. اما در بین همه گیاهان آپارتمانی گیاهان بزرگ جثه و غول پیکر بیش از گیاهان کوچک جثه مورد توجه هستند. فراتر از 60 درصد گیاهان غول پیکر آپارتمانی درواقع درختان یا درختچه هایی هستند که در زیستگاه اصلی خود جنگل هایی سرسبز را تشکیل می دهند؛ در نتیجه نگهداری از آن ها در محیط زندگی می تواند تداعی کننده جنگل های سرسبز استوایی باشد. این گیاهان غول پیکر نسبت به گیاهان ظریف و کوچک مقاومت بالایی دارند و به نگهداری حرفه ای نیاز ندارند. تنها نکاتی که باید برای نگهداری از این نوع گیاهان مد نظر داشت، محیا کردن فضایی با نور مناسب، رطوبت کافی، دمای ایده آل و خاک مغذی است.
منبع: فرارو