تامین مبدل های انرژی در سایه تحریم ها به مدد فناوران داخلی

به گزارش وبلاگ وردپرس، با افزایش مصرف انرژی، قطعی برق زندگی و تجهیزات را تهدید می نماید، اما محصولات دانش بنیان و راه کارهای نوآورانه این چالش را حل می نمایند.

تامین مبدل های انرژی در سایه تحریم ها به مدد فناوران داخلی

به گزارش گروه علم و پیشرفت وبلاگ وردپرس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مصرف سرسام آور انرژی برق و ضعف زیرساخت های انتقال دهنده ای که میزان قابل توجهی از انرژی را هدر می دهند، یک چالش جدی برای زندگی جامعه و ادامه حرکت صنایع است. مسائل برق شهری، تجهیزات صنعتی و دستگاه های برقی را مورد تهدید قرار می دهند. اما چگونه می توان از این آسیب مصون ماند؟

نجات دستگاه ها هنگام قطع برق

وجود تجهیزات محافظ بر سر راه انتقال دهنده های انرژی و دستگاه های برقی، راه کاری است که می تواند ضمن حفظ دستگاه های گران قیمت خانگی و صنعتی از خسارت های پیش بینی نشده دیگر جلوگیری کند.

حساسیت دستگاه هایی مانند دوربین های امنیتی، آسانسور، رایانه ها و همچنین دستگاه های دارای حساسیت و اهمیتی بسیار بالا مانند ماشین آلات صنعتی و تجهیزات پیشرفته صنعت هواپیمایی که ضروری است هیچگونه قطعی برق یا نوسانی نداشته باشند، ضرورت و اهمیت وجود تجهیزات محافظتی را دوچندان می نماید.

یکی از راه کارهای فناورانه برای حل این چالش، دستگاه های منبع تغذیه بدون وقفه یا یوپی اس است. این دستگاه، هنگام قطعی برق،از یک منبع انرژی ثانویه مانند باتری برای پشتیبانی تامین برق دستگاه استفاده می نماید تا دستگاه برقی به دلیل قطعی برق، از کار نیفتد.

اما تجهیزات محافظتی و منابع تغذیه علاوه بر این که از فناوری بالایی برخوردارند، گران قیمت هستند و نمونه های وارداتی، عمدتاً به دلیل تحریم ها پشتیبانی نمی شوند. بر همین اساس، فناوران شرکت دانش بنیان بهبود الکترونیک هیراد دست به کار شدند و منبع تغذیه های ایران ساخت را فراوری کردند.

آن طور که محمدرضا بیات مدیرعامل این شرکت دانش بنیان بیان می نماید، یوپی اس های شرکت بنیان الکترونیک هیراد به صورت لاین اینتراکتیو و برخط در توان های مختلف به صورت تک فاز ، سه فاز به تک فاز و سه فاز فراوری می گردد.

این فعال فناور با بیان این که یوپی اس های آسانسوری و آنلاین سه فاز دارای تاییدیه دانش بنیان هستند و از فناوری بالایی برخوردارند،: مبدل های ولتاژ تک فاز و سه فاز را طیف دیگری از فراوریات دانش بنیان این شرکت دانش بنیان برمی شمرد.

مبدل های الکتریکی ایران ساخت

مبدل های الکتریکی یکی دیگر از فراوریات این شرکت دانش بنیان است اما این مبدل ها، چه نقشی را در صنعت برق ایفا می نمایند؟ مبدل یا اینورتر، برق مستقیم را به برق متناوب شهری تبدیل می نماید. این دستگاه در کاهش چشمگیر مصرف برق دراستفاده از موتور های برقی، حفاظت از موتور در برابر نوسانات ولتاژ، جلوگیری از گرم شدن موتور ، افزایش طول عمر موتور و دیگر حوزه ها کاربردهای گسترده ای دارد.

بیات با بیان این توضیحات ادامه می دهد: این دستگاه در صنعت های مهم کشور مانند حمل و نقل قطار شهری، راه آهن، مخابرات، زیرساخت های نفت و گاز، توانیر و صنایع نیروگاهی مورد استفاده قرار می گیرد و هر دو نوع تک فاز و سه فاز آن توسط فعالان این شرکت دانش بنیان فراوری می گردد.

درایو های القایی هم دسته دیگری از محصولات دانش بنیان فراوریشده توسط بهبود الکترونیک هیراد است که وظیفه کنترل کردن دور انواع موتور را بر عهده دارد؛ به طوری که مدیرعامل این شرکت دانش بنیان عنوان می نماید در موتورهای آسانسور کاربرد دارد؛ زیرا آسانسور هنگام حرکت و ایستادن، با ضربات شدید روبرو نگردد از این دستگاه استفاده می گردد؛ البته این دستگاه در بسیاری از صنایع دیگر نیز استفاده می گردد.

تامین یک احتیاج فناورانه در سایه تحریم ها به مدد فناوران داخلی

یکی از حوزه هایی که سایه تحریم ها بر آن گسترده شده، تجهیزات حوزه برق است و با وجود این معضل، دستگاه های وارداتی با قیمت بالا و کیفیت پایین عرضه می شدند. به گفته بیات، نمونه های وارداتی حتی امکان ارائه خدمات پس از فروش در داخل کشور را ندارند

وی با بیان این که شرکت هیراد با فراوریات داخلی خود توانسته موجب جلوگیری از خروج ارز گردد و به اقتصاد کشور یاری کند، می افزاید: خوشبختانه با فراوری محصولات ایران ساخت، عملا تحریم ها در این حوزه بی معنا شد و امکان ارائه خدمات سریع تر و با هزینه پایین تر برای دستگاه ها به وجود آمد.

این صنعت با وجود تمامی ریزه کاری ها و ظرفیت های فناورانه اش هنوز جای کار بسیار زیادی دارد. به طوری که مدیرعامل شرکت بهبود الکترونیک هیراد، از توانمندی داخلی شدن این صنعت به یاری متخصصان و دانش آموختگان داخلی می گوید.

بیات با اشاره به ظرفیت اشتغال برای 100 نفر در این شرکت دانش بنیان، معتقد است یاری به توسعه فناوری فراوری تجهیزات ایران ساخت حوزه برق می تواند به اشتغال زایی و خلق ارزش افزوده از راستا صادرات یاری قابل توجهی داشته باشد.

منبع: خبرگزاری فارس

به "تامین مبدل های انرژی در سایه تحریم ها به مدد فناوران داخلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تامین مبدل های انرژی در سایه تحریم ها به مدد فناوران داخلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید