اگر عمر طولانی می خواهید این 10 عادت را کنار بگذارید
به گزارش وبلاگ وردپرس، فرقی ندارد که در کدام دهه از زندگی خود به سر می برید، در هر صورت کارهای زیادی وجود دارد که با انجام آن ها می توانید به افزایش طول عمر خود یاری کنید. اما آیا با عادت های نادرستی هم که روی طول عمر تاثیر منفی دارند، آشنا هستید؟ در مقاله امروز خبرنگاران مگ به شما می گوییم که کدام رفتارها و عادت ها را باید کنار بگذارید تا عمر طولانی داشته باشند. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
کدام عادت ها شما را از داشتن عمر طولانی محروم می نمایند؟
برای اینکه امید به زندگی خود را افزایش دهید و تا سرانجام عمر سالم زندگی کنید، ضروری است از انجام کارهای زیر بپرهیزید:
1. خوردن غذاهای فرآوری شده
یکی از تغییرات مهم رژیم غذایی که در 30 سال گذشته در بسیاری از کشورها اتفاق افتاده است، افزایش مصرف غذاهای فرآوری شده است. وقتی غذای فرآوری شده می خورید، میزان زیادی سدیم (نمک)، چربی اشباع و قند دریافت می کنید، در حالی که فیبر کافی در اختیار بدن قرار نمی دهید. نتیجه این کار افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی، فشار خون بالا، سرطان و دیابت است.
برای مثال، متخصصان توصیه می نمایند که هر روز بیش از 2300 میلی گرم سدیم مصرف نکنید. حتی بسیاری از سالمندان و بیماران (از جمله افراد مبتلا به پرفشاری خون) باید محدودیت بیشتری برای سدیم دریافتی خود در نظر بگیرند. این در حالی است که تعداد زیادی از مردم بیش از مقادیر توصیه شده سدیم دریافت می نمایند.
2. سیگار کشیدن
در صورت سیگار بودن احتمالا می دانید که ترک سیگار چقدر سخت است. اما اگر بدانید که کنار گذاشتن سیگار نقش مهمی در افزایش طول عمر دارد، شاید برای ترک آن انگیزه پیدا کنید. برخی از محققان تخمین می زنند که سیگار کشیدن می تواند عمر شما را به میزان یک دهه کاهش دهد.
ترک سیگار فواید بی شماری برای سلامتی دارد. پس از انجام این کار، فشارخون و گردش خون بلافاصله بهبود می یابد و خطر ابتلا به سرطان در سال های به جامانده عمر کاهش پیدا می نماید. به خاطر داشته باشید که اعضای خانواده هم از سیگار نکشیدن شما سود می برند، چون دیگر در معرض دود آن قرار نخواهند داشت.
3. کم تحرکی و نشستن برای مدت طولانی
برای داشتن عمر طولانی باید طبق توصیه های جهانی حداقل پنج روز در هفته و هر بار 30 دقیقه ورزش کنید. نتیجه یک مطالعه نشان داده است که 15 دقیقه ورزش روزانه با شدت میانه به شما یاری می نماید که سه سال بیشتر عمر کنید. این نتیجه حتی برای کسانی که بیماری قلبی-عروقی داشتند و افرادی که وزن شان با فعالیت بدنی کاهش پیدا نکرد، صادق بود. پیاده روی تند یکی از تمریناتی است که این مطالعه توانست فواید آن را ثابت کند.
توصیه می گردد تا جایی که ممکن است پیاده روی را در برنامه روزانه خود بگنجانید. 15 دقیقه فعالیت روزانه به ازای سه سال طول عمر بیشتر، معامله خوبی به نظر می رسد.
4. عصبانیت
خشم باعث می گردد کورتیزول که یک نوع هورمون استرس است، به میزان زیاد در بدن ترشح گردد. سطح این هورمون زمانی که استرس دارید یا عصبانی هستید بالا می رود و روی قلب، متابولیسم و سیستم ایمنی بدن اثر منفی می گذارد. در تعدادی از مطالعات معین شده است که بالا رفتن کورتیزول با افزایش مرگ و میر همراه است.
5. انزوا طلبی و گوشه گیری
تعاملات اجتماعی می توانند شما را به هدف تان که داشتن عمر طولانی است، برسانند. چرا که به مدیریت استرس و تقویت سیستم ایمنی یاری می نمایند. روابط خوب شما را قوی نگه می دارند، در حالی که روابط بد می توانند شما را در یک چارچوب ذهنی منفی قرار دهند و خطر افسردگی و حتی حملات قلبی را بالا ببرند.
وقتی احساس ناراحتی می کنید، یکی از نزدیکان تان را از دست می دهید یا دور از خانواده و دوستان تان زندگی می کنید، ممکن است برقراری ارتباط سخت باشد. اما خوشبختانه، راه های زیادی برای ارتباط با افراد تازه وجود دارد. به عنوان مثال، می توانید فعالیت های داوطلبانه انجام دهید، عضو یک باشگاه و کتابخانه شوید یا به سایر جاهایی بروید که امکان برقراری ارتباط را برای شما فراهم می نمایند.
6. داشتن اهداف و انتظارات غیرواقعی
تغییر سبک زندگی می تواند فواید زیادی داشته باشد، اما در عین حال دلهره آور است. بنابراین، اگر می خواهید سالم غذا بخورید یا بیشتر ورزش کنید، بهتر است این کار را به تدریج انجام دهید.
هر بار فقط یک تغییر کوچک را انتخاب کنید. برای مثال، صبح ها 10 دقیقه زودتر از خواب بیدار شوید تا برای سر کار یک ناهار سالم درست کنید. در خصوص ورزش هم همان طور که قبلا گفتیم، حتی فعالیت های کوتاه مدت می توانند مزایای زیادی برای طول عمر شما داشته باشند.
تغییرات کوچک به شما یاری می نمایند که بدون ترس و استرس از فواید آن ها بهره مند شوید. داشتن ثبات قدم از انجام یک حرکت بزرگ ولی کوتاه مدت مهم تر است. علاوه بر این، وقتی ببینید همین تغییرات کوچک چه تاثیر مثبتی روی شما داشته اند، برای پیروی از سبک زندگی سالم انرژی و انگیزه بیشتری پیدا می کنید.
7. ترس یا انکار
از بین تمام ویژگی های شخصیتی که می تواند بر طول عمر شما تاثیر بگذارد، وظیفه شناسی اهمیت بیشتری دارد. چون افراد وظیفه شناس تمایل دارند رفتارهای سالم داشته باشند (مانند خوب غذا خوردن، ورزش کردن و پیروی از توصیه های پزشک) و از انجام رفتارهای پرخطر مانند سیگار کشیدن و رانندگی با سرعت زیاد اجتناب نمایند.
وظیفه شناسی یا کوشش را نباید با روان نژندی برای داشتن زندگی سالم اشتباه بگیرید. روان نژندی می تواند با اضطراب، عصبانیت و افسردگی مرتبط باشد. فرد مبتلا به روان نژندی ممکن است نگران ابتلای خود به سرطان باشد و از ترس وقوع این اتفاق به پزشک مراجعه نکند، در حالی که یک فرد وظیفه شناس علیرغم نگران بودن غربالگری یا آزمایش توصیه شده به وسیله پزشک را انجام می دهد و به موقع تحت درمان قرار می گیرد.
8. کم خوابی
خواب کافی می تواند عمر طولانی را برای شما به ارمغان بیاورد. کم خوابی نه تنها یکی از عوامل مهم تصادفات رانندگی است، بلکه باعث افزایش خطر مرگ می گردد. کیفیت خواب هم تاثیر چشمگیری روی طول عمر دارد. خواب خوب شبانه به شما در پیشگیری از استرس، افسردگی و بیماری قلبی یاری می نماید.
راهکارهای زیادی برای سریع خوابیدن وجود دارد، برای مثال تاریک و خنک نگه داشتن اتاق خواب و دور کردن عوامل حواس پرتی. مدیتیشن هم می تواند زمینه را برای یک خواب خوب شبانه فراهم کند. اگر این راهکارها نتوانستند مسائل خواب شما را برطرف نمایند، به پزشک مراجعه کنید.
9. استرس
استرس مثل عصبانیت روی بدن تاثیر می گذارد و طول عمر را کاهش می دهد. با کنترل استرس می توانید در درازمدت هم شرایط سلامتی خود و هم کیفیت زندگی تان را بهبود بخشید.
خاطره نویسی و انجام مدیتیشن اقدامات بسیار مناسبی برای کاهش استرس هستند. چند دقیقه مدیتیشن در طول روز، حتی اگر پشت میز کار انجام گردد، به مغز شما این فرصت را می دهد که از استرس و اضطراب دور گردد.
10. اعتماد بیش از حد به ژن ها
اینکه والدین، پدربزرگ، مادربزرگ یا سایر اعضای خانواده شما بیش از 90 سال عمر نموده باشند، به این معنی است که شما هم احتمالا از عمر طولانی برخوردار خواهید بود. اما نباید بیش از حد به سابقه خانوادگی خود اعتماد کنید. تحقیق روی افراد دوقلو نشان داده است که فقط یک سوم طول عمر تحت تاثیر ژنتیک است.
سبک زندگی و عوامل محیطی مانند رژیم غذایی، ورزش، مواجهه با سموم، استرس، چکاپ های پزشکی منظم و حتی روابط اجتماعی نقش مهمی در معین طول عمر شما دارند. بنابراین، به جای تمرکز روی ژن ها که غیرقابل تغییر هستند، سبک زندگی خود را اصلاح کنید.
کلام سرانجامی
بسیاری از مردم فکر می نمایند که امید به زندگی تا حد زیادی به وسیله ژن ها معین می گردد. با این حال، امروزه معین شده است که ژن ها کمتر از آنچه که در گذشته تصور می شد روی طول عمر تاثیر دارند. در حقیقت، عوامل محیطی مانند سبک زندگی و رژیم غذایی نقش کلیدی در این زمینه ایفا می نمایند. سبک زندگی سالم سلامتی تان را تقویت می نماید و شما را در مسیر زندگی طولانی قرار می دهد، در حالی که خوردن غذاهای فرآوری شده، سیگار کشیدن، کم تحرکی و سایر رفتارهای نادرست امید به زندگی را کاهش می دهد.
این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت وبلاگ وردپرس مگ را بخوانید.
منبع: verywellhealth
منبع: دیجیکالا مگ