17 قانون مهم برای زندگی به سبک یوگا
به گزارش وبلاگ وردپرس، زندگی به سبک یوگا آغاز سفری است که زندگی شما را دگرگون می نماید و یوگا را به چیزی فراتر از مرزهای یک کلاس یوگای ساده می برد. زندگی به سبک یوگا تمام جنبه های زندگی شما را در بر می گیرد و رابطه هماهنگ میان فکر، بدن و روح شما را تقویت می نماید. برای اینکه یوگا را به روشی برای زندگی خود تبدیل کنید، باید زندگی به سبک یوگا و قوانین آن را بشناسید.
زندگی به سبک یوگا یعنی چه؟
زندگی به سبک یوگا رویکردی جامع و هدفمند برای زندگی را شامل می گردد که بسیار فراتر از محدودیت های کلاس یوگا است. جوهره اصلی زندگی به سبک یوگا را ترکیب فلسفه های یوگا و تمرین های آن تشکیل می دهند. در واقع، در این سبک از زندگی، تمرین های یوگا مانند تمرین روزانه آسانا، تمرین های تنفسی و مدیتیشن در بافت زندگی روزمره تنیده می شوند. این سبک از زندگی شامل پذیرش یک زندگی ساده، انتخاب غذاهای سالم و رژیم غذایی ساتویک و گنجاندن اخلاق یوگا در تعاملات روزمره است.
این سبک از زندگی یک زندگی پاک و سالم محسوب می گردد که می تواند برای شما فکری آرام و قلبی دلسوز را به ارمغان می آورد. زندگی به سبک یوگا افراد را تشویق می نماید تا سفری معنوی را شروع نمایند و بر یکپارچگی جنبه های فیزیکی، فکری و معنوی وجود انسان تأکید می نماید.
داشتن زندگی به سبک یوگا لزوم به معنای گوشه نشین شدن در غاری در قله یک کوه و کنار گذاشتن روابط سالم اجتماعی نیست. در عوض، انتخاب های شما باید با مراحل تمرینات یوگای شما در حال حاضر هماهنگ باشد. پذیرفتن زندگی به سبک یوگا با در نظر گرفتن شرایط فعلی زندگی شما نیز می تواند روشی تدریجی برای پذیرش این سبک از زندگی باشد.
قوانین مهم در زندگی به سبک یوگا
زندگی به سبک یوگا می تواند شما را از بسیاری از دغدغه های بی فایده ای که دارید و احساسات منفی نجات دهد. این سبک از زندگی تنها به قوانینی که در ادامه شرح می دهیم محدود نمی گردد اما این قوانین پایه محکمی برای گنجاندن اصول یوگا در زندگی روزمره شما خواهند شد. به این قوانین مانند دستورالعمل ها، پیشنهادها یا دعوت نامه هایی برای تعمیق درک و تمرین یوگا نگاه کنید. تمرین یوگا و پیروی از اصول آن عمیقا شخصی و فردی است. بنابراین، با خیالی آسوده این قوانین را با زندگی منحصر به فرد خود و درکی که از آن دارید، هماهنگ کنید.
1. زندگی را ساده بگیرید
سادگی را کاملا بپذیرید و برای رها کردن میل بی وقفه خود به چیزهای بیشتر کوشش کنید. توجه کردن به چیزهایی که وارد زندگی خود می کنیم، چه غذا، چه لباس یا هر چیز مادی دیگری، به ما امکان می دهد تا انتخاب های مطلعانه تری داشته باشیم و این انتخاب ها با ارزش های یوگای ما همسو باشند. با ساده زیستن، زمان، فضا و فرصت بیشتری برای آرامش، رضایت و رشد معنوی دارید. ساده بودن را در تصمیمات خود به عنوان عاملی برای راهنمایی زندگی دخیل کنید و تجربیات و روابط را بر دارایی های مادی خود ترجیح دهید.
2. سرعت زندگی را کم کنید
مکث مطلعانه و عمدی، کاهش سرعت، نفس کشیدن و درک کامل هر لحظه از زندگی اصول کلیدی زندگی به سبک یوگا هستند. با کاهش مطلعانه سرعت زندگی و از بین بردن دغدغه های بی فایده فکر پرمشغله خود، فضایی برای تأمل، مطلعی، رشد درونی و ارتباط با خود واقعی مان خواهیم داشت. با کاهش سرعت زندگی، نسبت به افکار، واکنش ها و اعمال خود مطلع تر خواهیم شد. این کار باعث می گردد که انتخاب هایی که بر نحوه زندگی ما تأثیر می گذارند مطلعانه تر شوند.
3. پاک و خالص باشید
ساوچا یا خلوص و پاکیزگی یکی از اصول اساسی یوگا محسوب می گردد. برای زندگی به سبک یوگا باید پاکی را در هر جنبه از زندگی خود پرورش دهیم. غذاهایی را انتخاب کنید که مطابق با رژیم غذایی ساتویک باشد و بدن خود را با میوه های تازه، سبزیجات، غلات کامل و پروتئین های گیاهی تغذیه کنید. با تمرین فکر مطلعی، مدیتیشن، خوداندیشی، مثبت اندیشی و رها کردن الگوهای فکری و افکار منفی، خلوص را در افکار خود ایجاد کنید. یک فضای نشیمن تمیز و منظم داشته باشید که به شما احساس آرامش می دهد.
4. احساس رضایت را در خود پرورش دهید
سانتوشا یا رضایتمندی، سنگ بنای فلسفه یوگا است. این اصل مهم یوگا بر شرایط درونی بیش از شرایط بیرونی تأکید می نماید. با قدردانی از لحظه حال، تأیید فراوانی نعمت در زندگی خود و یافتن خوشبختی و خوشی های ساده زندگی، رضایتمندی را تمرین کنید. به جای اینکه همیشه در پی منابع بیرونی برای شادی خود باشید، یاد بگیرید که در درون خود احساس رضایت و شادی را پیدا کنید. در حقیقت، خوشبختی واقعی در دارایی ها یا دستاوردهای مادی نیست، بلکه ناشی از یک آرامش و رضایت درونی است.
5. به دیگران یاری و خدمت کنید
پرورش روحیه خدمت به دیگران یکی از مهم ترین اصول زندگی به سبک یوگا است. با خدمت کردن به دیگران، نه تنها به رفاه اطرافیان خود یاری می کنیم، بلکه باعث افزایش رشد معنوی خود نیز می شویم. خدمت آزادانه به دیگران یا سِوا نیز یک اصل مهم در فلسفه یوگا است که به ما می آموزد تا از نیازها و خواسته های فکر خود فراتر برویم و در عوض، اعمال مهرآمیز و خدمت به دیگران را سرلوحه زندگی خود قرار دهیم. این اصل یوگا در نهایت به ما قلبی دلسوز و حس عمیق شفقت و همدلی را هدیه می دهد.
6. در زندگی صداقت داشته باشید
ساتیا، اصل صداقت در فلسفه یوگا ما را تشویق می نماید که با خود و دیگران صادق باشیم. همیشه حقیقت را بگویید اما این کار را با مهربانی و شفقت انجام دهید. از عدم صداقت، فریب و پنهان کاری بپرهیزید. این ویژگی ها موانعی در روابط ما ایجاد می نمایند و مانع رشد شخصی ما می شوند. با تمرین ساتیا، محیطی هماهنگ در داخل و خارج ایجاد می کنید و بعلاوه، محیطی از اعتماد، پذیرا بودن دیگران و ارتباط شفاف خواهید داشت.
7. عشق و محبت را ترویج کنید
عشق نیروی دنیای است که همه موجودات را به یکدیگر متصل می نماید. تزریق انرژی دلسوزانه و محبت آمیز به تعاملات نه تنها باعث شادی و نشاط دیگران می گردد، بلکه انرژی مثبت و هماهنگی را در اطراف شما ایجاد می نماید. در هر تعاملی، چه با خانواده، دوستان، غریبه ها یا حتی خودتان، عشق و محبت را توسعه دهید. با اذعان به بارقه الهی درون هر فردی با او با احترام، همدلی و درک متقابل رفتار کنید.
8. شفقت را تمرین کنید
شفقت توانایی درک و همدلی با رنجی است که دیگران تحمل می نمایند و در هماهنگی و ایجاد تعادل میان خود و دنیای اطرافمان نقش بسزایی دارد. شفقت فراتر از همدردی یا همدلی صرف است. این ویژگی شامل درکی عمیق و دغدغه واقعی برای رفاه دیگران می گردد. با پرورش حس شفقت در خود، نه تنها زندگی خود را بهبود می بخشیم، بلکه به بهتر شدن جامعه اطراف خود نیز یاری می کنیم.
کوشش برای داشتن قلبی دلسوز و شفیق شامل مهربانی کردن و بخشش نسبت به خود و دیگران می گردد. این کوشش مستلزم این است که بپذیریم هر کسی در زندگی خود با مسائل مختلفی دست وپنجه نرم می نماید و همه ما اشتباه می کنیم. با تمرین شفقت، یاد می گیریم که انتقاد از خود و خودگویی منفی را کنار بگذاریم و حتی در موقعیت های چالش برانگیز، قضاوتگر و همه چیز دان نباشیم.
9. خوشبختی را در لحظه حال جستجو کنید
لحظه حال همان جایی است که در آن جادوی زندگی آشکار می گردد. افکار گذشته و آینده فکر ما را با حواس پرتی بی انتها پر می نمایند و باعث استرس، نگرانی و رنج ما می شوند. به خود یاد بدهید که شادی، آرامش و حضور را به سادگی در اینجا و همین لحظه دریابید. وقتی که متوجه این نکته مهم شوید، فکر خود را از لحظه حال دور می کنید. در همین لحظه، نفسی عمیق بکشید، محیط اطراف خود را ببینید و از زیبایی هایی که شما را احاطه نموده قدردانی کنید.
10. دیگران را ببخشید
بخشش تمرینی است که زندگی را دگرگون می نماید. این تمرین به ما فرصت می دهد تا احساسات منفی را رها کنیم و به سمت آرامش درونی گام برداریم. کینه نگه داشتن در دل و رنجش بار سنگینی بر قلب و فکر ما می گردد. تمرین بخشش راهی فوق العاده مؤثر برای از بین بردن رنج های غیرضروری در زندگی ما و پرورش شفقت، سلامت، هماهنگی و رشد معنوی است.
بخشیدن دیگران به معنای چشم پوش از اعمال آن ها یا فراموش کردن آنچه رخ داده نیست. رها کردن نارضایتی های گذشته به ما این امکان را می دهد تا خود را از زنجیره خشم، آسیب، تلخی و رنجش رها کنیم. با بخشش، انرژی منفی که ما را در گذشته نگه می دارد را رها می کنیم و خود را به سمت آینده ای روشن تر و آرام تر می بریم.
تمرین بخشش خود هم به میزان بخشیدن دیگران اهمیت دارد. همه ما اشتباه می کنیم و نقاط ضعفی داریم. به جای تمرکز بر کاستی های خود، یاد بگیریم که خود را ببخشیم و با عشق و شفقت نقایص خود را بپذیریم.
11. از سکوت و تنهایی استقبال کنید
زندگی به سبک یوگا با جستجوی عمدی لحظات آرامش بخش، درون نگری، خوداندیشی، فکر مطلعی، مطلعی معنوی و رشد درونی را افزایش می دهد. استقبال از سکوت و تنهایی به فکر ما اجازه می دهد تا آرام و شفاف گردد. زمانی را برای سکوت و تنهایی روزانه در نظر بگیرید. این زمان می تواند چند دقیقه از صبح یا یک ساعت پیش از خواب باشد. در این بازه زمانی، جدا شدن از حواس پرتی های بیرونی و خلوت با افکار خود را در اولویت قرار دهید.
12. همیشه یاد بگیرید و رشد کنید
همان طور که تمرین نمایندگان یوگا همیشه در پی اصلاح تمرینات خود روی تشک یوگا هستند، باید برای اصلاح و تکامل فکر خود در تمام جنبه های زندگی هم کوشش نمایند. کنجکاوی و تمایل به یادگیری از دیگران را در خود تقویت کنید. در پی فرصت هایی برای رشد شخصی و معنوی باشید و از راه های مختلف مانند کتاب خواندن، شرکت در کارگاه های آموزشی یا داشتن گفتگوهای معنادار با دیگران چیزهای تازهی یاد بگیرید.
زندگی به سبک یوگا به این معناست که با یادگیری مداوم و رشد و تکامل خود را پذیرای دیدگاه ها، بینش ها، باورها و آموزه های تازه کنید. در این سبک از زندگی، با پذیرا بودن ایده های تازه، احساس فروتنی و اشتیاق به درک بیشتر و افزایش دانش و خرد را در خود پرورش می دهید.
13. متواضع و روشن فکر باشید
فروتنی فضیلتی مهم برای کوشش و ابزاری قدرتمند برای پرورش صداقت، راستگویی، اصالت، شفقت و خودمطلعی است. اگر زندگی به سبک یوگا را می خواهید، باید با فکریتی فروتنانه به زندگی نگاه کنید و بدانید که همیشه چیزی برای یاد گرفتن و جایی برای رشد کردن وجود دارد. فروتنی باعث می گردد که با فکری باز و فارغ از منیت و تصورات از پیش مشخص شده به زندگی نگاه کنید. غرور و تکبر بیش از حد مانع رشد معنوی و باعث جلوگیری از پیشرفت در مسیر یوگا می گردد.
14. روحیه شکرگزاری را در خود پرورش دهید
قدردانی از شادی های ساده زندگی باعث می گردد که فراوانی را که ما را احاطه نموده بشناسیم و بابت آن شکرگزار باشیم. شکرگزاری به ما این امکان را می دهد که به جای تمرکز بر کمبودها به آنچه داریم فکر کنیم و حس رضایت، آرامش درونی و شادی را در خود تقویت کنیم. با پرورش روحیه شکرگزاری، فکر ما یاد می گیرد که حتی در مواقع چالش برانگیز یا مسائل نیز بر جنبه های مثبت زندگی تمرکز کند.
15. نظم را تمرین کنید
یوگا به وسیله نظم و انضباط به شما اراده قوی و قدرتی درونی می دهد که در فلسفه یوگا به تاپاس مشهور است. نظم شخصی فراتر از تشک یوگا به مدیریت احساسات و افکار، یادگیری جدا شدن از الگوهای منفی و پذیرش عادات مثبت می انجامد. در زندگی به سبک یوگا، با تمرین خودکنترلی، توانایی مقاومت در برابر حواس پرتی و وسوسه هایی که ممکن است مانع پیشرفت ما در مسیر معنوی شوند را پرورش می دهند. این صلابت و قدرت درونی در این سبک از زندگی باعث می گردد که بر موانع و چالش ها با انعطاف و مهربانی غلبه کنیم.
16. وابستگی ها را رها کنید
وایراگیا یا اصل عدم دلبستگی در یوگا به ما می آموزد که خود را از پیامدها و خواسته های بیرونی که زندگی اغلب به ما دیکته می نماید، رها کنیم. با رها کردن وابستگی ها، آزادی را احساس می کنیم و خود را پذیرای لحظه حال خواهیم کرد. حرص، احساس تملک و چسبیدن به دارایی های مادی ممکن است باعث احساس نارضایتی گردد و ما را از تجربه خوشبختی واقعی، آرامش درونی و رضایت از زندگی بازدارد.
17. به برنامه الهی اعتماد کنید
پذیرفتن این موضوع که یک برنامه الهی در کار است می تواند به ما احساس آرامش و هدفمندی بدهد. اعتماد به تدبیر الهی یعنی ایمان به هستی و باور به اینکه هر چیزی به دلیلی اتفاق میفتد. به جای اینکه همیشه نگران باشید و سعی کنید تمام جنبه های زندگی خود را کنترل کنید، یاد بگیرید که تسلیم شوید و به این موضوع باور داشته باشید که دنیا برنامه بزرگتری برای شما دارد.
کلام آخر
زندگی به سبک یوگا مستلزم هماهنگی مطلعانه نگرش ها، عادات و شیوه کلی ما برای زندگی با اصول، فلسفه ها، اخلاقیات و سبک یوگا است. با پیروی از قوانین یوگا برای زندگی می توانید پیچیدگی های زندگی روزمره را با تدبیر پشت سر بگذارید و از آموزه های باستانی یوگا برای خودشناسی خود استفاده کنید. کوشش برای رسیدن به حالت ساتوا که نشانه آرامش درونی و بیرونی است، هدف نهایی زندگی به سبک یوگا محسوب می گردد.
منبع: yogabasics
منبع: دیجیکالا مگ