طرز تهیه کدو شکم پر بدون فر
به گزارش وبلاگ وردپرس، کدو شکم پر، نوعی غذای قابل طبخ در فر و بدون فر است. غذایی با ظاهر متفاوت که برای ایجاد تنوع غذایی بسیار مناسب است. در این مطلب شما را با طرز تهیه کدو شکم پر بدون فر آشنا خواهیم کرد. غذایی که هم با نان و هم با برنج سرو شده و می تواند به تنهایی به عنوان پیش غذا نیز مورد استفاده قرار گیرد.
وبلاگ وردپرس | سرویس آشپزی - کدو شکم پر بدون فر، یکی از غذا هایی است که با کدو سبز درست می شود. در تهیه این غذا، مواد مختلفی از انواع سبزیجات، گوشت و پنیر مورد استفاده قرار می گیرد. تنوع مواد غذایی در این غذا به قدری بالاست که می تواند یک غذای گیاهی خوشمزه محسوب شود یا با استفاده از انواع گوشت سفید و قرمز غذایی با پروتئین بالا و مناسب برای بچه ها به حساب آید. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه کدو شکم پر بدون فر به دو روش آشنا سازیم.
کدو سبز یکی از انواع سبزیجات تابستانی است که در رنگ های سبز تیره یا روشن دیده می شود. کدو سبز در آشپزی برای تهیه غذاهایی با ارزش غذایی بالا مانند خورش کدو سبز، بورانی کدو و ... استفاده می شود. این سبزی حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی و ویتامین است، خطر سکته قلبی و مغزی را تا حد زیادی کاهش می دهد، قند و چربی خون را کاهش می دهد و ویتامین C موجود در آن باعث کنترل آسم، تقویت بینایی و تقویت حافظه می شود. کدو سبز بسیار کم کالری بوده و 95 درصد آن را آب تشکیل می دهد. هرچند مصرف آن برای افراد گرم مزاج بسیار مفید است، ولی مصرف زیاد آن برای افرادی با طبع سرد و یا کسانی که در مناطق سردسیر زندگی می کنند، مناسب نیست.
طرز تهیه کدو شکم پر بدون فر
مواد لازم | |
کدو سبز متوسط | 10 عدد |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
پنیر موزارلا رنده شده | 500 گرم |
قارچ نگینی خرد شده | 250 گرم |
فلفل دلمه ای قرمز نگینی خرد شده | 1 عدد |
پیاز بزرگ نگینی خرد شده | 1 عدد |
سیر له شده | 1 حبه |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک، فلفل و ادویه | به مقدار لازم |
روغن مخصوص سرخ کردن | به مقدار لازم |
روش اول تهیه کدو شکم پر بدون فر
- کدو ها را شسته، سر و ته کدوها را بزنید. هر یک از کدوها را از وسط دو برش عرضی و طولی بدهید تا به چهار قسمت تقسیم شوند.
- داخل هر قسمت را با قاشق خالی کنید تا یک لایه نازک به ضخامت حدود نیم سانتی متر از آن باقی بماند.
- محتویات داخل کدو ها را ریز خرد کنید، در یک کاسه ریخته و کنار بگذارید.
- 1 قاشق غذاخوری روغن در تابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه روی حرارت متوسط تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس گوشت را از تابه خارج کنید.
- حدود 2 قاشق غذاخوری روغن در تابه بریزید، پیاز نگینی را به روغن اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی شود.
- سیر له شده و فلفل دلمه ای نگینی را به پیاز اضافه کنید و حدود 3 دقیقه با هم تفت دهید. زردچوبه و ادویه را اضافه کرده و چند دقیقه تفت دهید تا بوی ادویه بلند شود.
- محتویات داخل کدو ها که قبلا خارج کرده بودید به تابه افزوده و مواد را مخلوط کنید. حدود 15-10 دقیقه به تفت دادن مواد ادامه دهید تا آب کدو کشیده شود. قارچ را در یک تابه جداگانه با کمی روغن تفت دهید تا آب آن کاملا کشیده شود و سپس به مواد اضافه کنید.
- گوشت چرخ کرده ای که قبلا تفت داده بودید را به مواد اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به مواد اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود. سپس نمک و فلفل را اضافه کنید و هم بزنید تا مواد کاملا مخلوط شوند. کمی از مواد بچشید، نمک و فلفل آن را براساس ذائقه خود تنظیم کنید و حرارت را خاموش کنید.
- حدود دو قاشق غذاخوری از مواد را داخل هر کدام از برش های کدو بریزید و روی آن را با 1 الی 2 قاشق غذاخوری پنیر موزارلا رنده شده بپوشانید.
- کمی روغن کف تابه بریزید، کدو ها را در تابه بچینید. درب تابه را بسته و تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید. زیر تابه شعله پخش کن قرار دهید و حدود 60-45 دقیقه فرصت دهید تا کدو ها پخته و نرم شوند و پنیر روی آن ها ذوب شود.
- کدو شکم پر را در ظرف سرو بکشید و به صورت داغ با نان تازه نوش جان کنید.
روش دوم تهیه کدو شکم پر بدون فر
- کدو ها را بشویید و سپس هر یک از آن ها را از عرض برش بزنید. درون کدو ها را با قاشق خالی کنید.
مایه پرکننده کدو را طبق دستور فوق آماده کرده و سپس درون کدو ها را با مواد پرکنید. 2 قاشق غذاخوری روغن در تابه ای ریخته و روی حرارت ملایم داغ کنید. اطراف کدو های شکم پر را در روغن سرخ کنید.
- کدوها را از تابه خارج کرده، پیاز نگینی را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم شود.
- کدو ها را دوباره به تابه برگردانید و روی پیاز تفت داده شده بچینید.
- 5-4 عدد گوجه فرنگی متوسط را رنده کنید یا با غذاساز به شکل پوره درآورید. کمی نمک و فلفل به پوره گوجه فرنگی اضافه کنید و هم بزنید. سپس پوره گوجه فرنگی را روی کدو های سرخ شده بریزید و درب تابه را ببندید.
- حرارت را کم کنید و حدود 40-30 دقیقه فرصت دهید تا کدو ها پخته و نرم شوند.
نکته: در صورت تمایل به مزه ترش می توانید قبل از ریختن پوره گوجه فرنگی روی کدوها، 2 قاشق غذاخوری آب نارنج یا آب غوره به آن اضافه کنید.
نکات مهم در تهیه و نگهداری کدو سبز
- کدو سبز هایی را برای خرید انتخاب کنید که دارای پوست براق تری هستند و سنگین ترند.
- پوست کدو سبز نباید خیلی سفت باشد.
- کدو هایی با سایز متوسط را انتخاب کنید.
- وجود سوراخ روی کدو می تواند ناشی از خراب و فاسد بودن آن باشد.
- کدو را با پوست مصرف کنید.
- کدو را به صورت نشسته در نایلون قرار دهید و در یخچال نگهداری کنید.