طرز تهیه نازخاتون گیلانی با طعمی منحصر به فرد و عالی

به گزارش وبلاگ وردپرس، اگر به طعم غذاهای شمالی علاقمندید، حتما درباره طرز تهیه نازخاتون گیلانی هم شنیده اید. در واقع نازخاتون نوعی چاشنی همه کاره است که هم در کنار انواع غذاهای گوشتی و کبابی مصرف می گردد و هم می توان روی آن به عنوان نوعی خورش ساده و فوری حساب کرد. این غذای شمالی، عطر و بوی دلپذیری دارد و خیلی فوری و راحت آماده می گردد. بنابراین، اگر شما هم دوست دارید درباره نحوه تهیه نازخاتون شمالی بیشتر بدانید، با ما همراه باشید. در ادامه، جدول مشخصات غذایی نازخاتون گیلانی را با هم می خوانیم:

طرز تهیه نازخاتون گیلانی با طعمی منحصر به فرد و عالی

نازخاتون گیلانی

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت غذا30 دقیقه
اندازه سختیکم

طرز تهیه نازخاتون گیلانی

همان طور که در ادامه خواهید دید، در طرز تهیه نازخاتون با گردو باید از انواع سبزیجات معطر استفاده کرد. البته اگر می خواهید به حال و هوای شمالی این غذا نزدیک تر شوید، باید از مخلوطی از سبزیجات محلی شامل چوچاق، خالواش و زلنگ بهره ببرید. بعلاوه، در صورت در اختیار نداشتن آب انار، رب انار هم جایگزین مناسبی است. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه نازخاتون ساده را با هم می خوانیم:

مواد لازم برای تهیه نازخاتون گیلانی

برای تهیه این چاشنی یا خورش خوشمزه شمالی، مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
بادمجان4 عدد
گوجه فرنگی3 عدد
سیر2 بوته
آبغوره3 قاشق غذاخوری
آب انار2 قاشق غذاخوری
نعنای خشک شده1 قاشق غذاخوری
گل پربه میزان لازم
نمکبه میزان لازم
گردوی خرد شدهمیزانی برای تزئین

مراحل تهیه نازخاتون گیلانی

برای طرز تهیه نازخاتون با آبغوره مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا بادمجان ها را خوب شسته و روی آتش زغال یا شعله گاز، کباب کنید. پس از سرد شدن بادمجان ها، پوست آن ها را جدا نموده و به شکل ساطوری، خرد کنید.
  • مرحله دوم: گوجه فرنگی ها را هم بشویید و پوست آن ها را بگیرید. سپس، به صورت ریز خرد کنید و کنار بگذارید.

نکته: برای راحتی بیشتر می توانید چند دقیقه گوجه ها را داخل آب جوش بیندازید، تا پوست آن ها راحت تر جدا گردد.

  • مرحله سوم: حالا بادمجان های ساطوری شده را داخل قابلمه ای مناسب ریخته و آبغوره و آب انار را به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت میانه قرار دهید تا محتویات آن بجوشد و غلیظ گردد.
  • مرحله چهارم: در ادامه طرز تهیه نازخاتون گیلانی، سیرها را پوست گرفته و بشویید. سپس، آن ها را به صورت ریز رنده نموده یا له کنید.
  • مرحله پنجم: سپس، سیرهای رنده شده را با نعنا و گلپر مخلوط نموده و آن را داخل قابلمه بریزید.
  • مرحله ششم: پس از مخلوط کردن و هم زدن مواد با هم، قابلمه را از روی حرارت برداشته و گوجه های خرد شده را به آن اضافه کنید.

به همین سادگی طرز تهیه نازخاتون به خاتمه می رسد. آن را در ظرف مناسبی بکشید و با میزانی گردوی خرد شده، تزئین کنید.

همینجا به شما پیشنهاد می کنیم که طرز تهیه انواع شام های رژیمی را در بلاگ وبلاگ وردپرس بخوانید.

روشی دیگر برای طرز تهیه نازخاتون گیلانی با گوشت

در این روش باید به ازای 10 عدد بادمجان میانه، از 1 کیلوگرم گوشت بدون چربی و استخوان بهره ببرید. بعلاوه، 4 حبه سیر، 750 گرم سبزی شامل نعنا و جعفری و نصف قاشق چایخوری زعفران هم ضروری است. در این رسپی، ابتدا گوشت را با میزانی پیاز و فلفل سیاه بپزید و بادمجان ها را هم مانند دستور قبل، کبابی نموده و پوست بگیرید.

در ادامه، بادمجان ها را له کنید سپس سبزی ها را خرد نموده و تفت دهید و سیرها را هم بکوبید. حال تمام این مواد را داخل قابلمه حاوی گوشت ریخته و در نهایت، چاشنی ها و ادویه های لازم مانند زعفران و نمک را هم اضافه کنید. البته می توانید از میزانی آبغوره هم به عنوان چاشنی، بهره ببرید.

طرز تهیه نازخاتون با کدو سبز

در این روش که به نوعی، طرز تهیه نازخاتون با آب و کدو سبز است باید به ازای 1 کیلو گرم کدو سبز، از 500 گرم گوجه سبز و 2 تا 3 حبه سیر له شده بهره ببرید. به علاوه، 1 پیمانه سبزی ریحان و میزانی چاشنی گلپر و نمک هم ضروری است. در این رسپی، ابتدا کدوها را با 1 پیمانه آب بپزید و وقتی آب کدو به طور کامل کشیده شد، آن ها را ساطوری نموده و کنار بگذارید. در ادامه، عصاره گوجه سبز را با پختن و عبور دادن از صافی بگیرید. سپس، آن ها را همراه با نمک، گلپر، ریحان ساییده شده و سیر له شده، داخل ظرف حاوی کدو بریزید. مواد را به خوبی با هم مخلوط نموده و برای 1 ساعت داخل یخچال بگذارید تا آماده سرو گردد.

نازخاتون گیلانی، یک چاشنی خانگی خوشمزه و معطر…

خب، همان طور که دیدید، طرز تهیه نازخاتون گیلانی واقعا ساده است. بنابراین، در صورت سفارش غذاهایی مانند شامی کباب و… به وسیله سفارش آنلاین غذا از وبلاگ وردپرس ، شاید بد نباشد میزانی از این چاشنی خوشمزه و معطر را هم در منزل آماده کنید تا طعم غذاهای سفارشی شما را کامل تر کند.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه نازخاتون گیلانی با طعمی منحصر به فرد و عالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نازخاتون گیلانی با طعمی منحصر به فرد و عالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید