طرز تهیه دوکا ادویه مصری؛ چاشنی کاربردی غذاهای مختلف
به گزارش وبلاگ وردپرس، طرز تهیه دوکا در خانه به این علت که ادویه پرکاربردی برای طعم دادن به انواع غذا بوده و در بازار هم به راحتی پیدا نمی گردد، حسابی پرطرفدار است. در مصر یک ضرب المثل وجود دارد که می گوید: eeish we duaah. معنای تحت الفظی این عبارت می گردد نان و دوکا که در حقیقت به این موضوع اشاره دارد که با یک قرص نان پیتا و مقداری مغزیجات می گردد سیر شد. با افزودن ادویه دوکا به غذا طعم مجذوب کننده تری می دهید ضمن این که غذای شما با وجود این ادویه مصری دیگر ساده به حساب نمی آید.
البته ادویه مصری دوکا در خود مصر به صورت آماده در مغازه ها فروخته می گردد. در ایران به علت این که ممکن است این چاشنی غذا به راحتی در دسترس نباشد، بهتر این است که طرز تهیه خانگی دوکا را بدانید. آماده کردن این چاشنی زمان زیادی نمی برد و اصلا سخت نیست.
ادویه دوکا کاربردهای زیادی به عنوان طعم دهنده غذا دارد که در موارد استفاده به آن ها اشاره شده است. البته این مخلوط آجیلی بسته به ذوق و سلیقه آشپز می تواند بسیار متنوع باشد. به عبارت ساده تر، به مقدار آشپزهای مصری دستور تهیه دوکا در جهان وجود دارد. در ادامه، با طرز تهیه یکی از انواع مختلف این مخلوط آجیلی همراه ما باشید.
مواد لازم برای طرز تهیه دوکا
- بادام (یا مغزهای دیگر مانند: فندق، گردو، بادام زمینی، تخم کدو) نصف فنجان
- هل نصف فنجان
- دانه کنجد دو قاشق غذاخوری
- گشنیز آسیاب شده دو قاشق چای خوری
- زیره سبز یک قاشق چای خوری
- رازیانه آسیاب شده یک قاشق چای خوری
- فلفل نصف قاشق چای خوری
- نمک نصف قاشق چای خوری
طرز تهیه دوکا
مرحله اول
قدم اول در طرز تهیه دوکا، مخلوط کردن مواد اولیه با یک دیگر است. برای این منظور، داخل یک غذاساز یا مخلوط کن مغزها و دانه های کنجد را بریزید تا به مقدار کافی ریز شوند. مراقب باشید که آجیل ها آنقدر مخلوط و ریز نشوند که به کره آجیل تبدیل شوند. فقط در حد چند پالس کافی است تا دانه ها ریز شوند.
مرحله دوم
مخلوط آجیل خرد شده را به یک تابه خشک اضافه کنید و روی حرارت میانه تا کم قرار دهید. هر 30 ثانیه یک بار به مدت سه تا چهار بار هم بزنید. بعد از آن، زیر شعله را کم کنید. گشنیز، رازیانه، زیره، نمک و فلفل را به مخلوط آجیل آسیاب شده داخل تابه اضافه کنید. بعد از اضافه کردن ادویه مخلوط، حدود سه تا چهار دقیقه دیگر مواد را هم بزنید تا کمی معطر شوند. در نهایت، برای سرو دوکا را به یک کاسه منتقل کنید.
فوت وفن های طرز تهیه دوکا
- دوکا داخل ظرف شیشه ای دربسته تا دو هفته قابل نگهداری است.
- این ادویه مصری برای سرو در سالاد، سوپ، خوراک مرغ، خوراک سبزیجات قابل استفاده است.
- همانطور که پیشتر هم گفتیم به مقدار آشپزهای مصری دستور تهیه دوکا وجود دارد. بنابراین شما می توانید با کمی خلاقیت آجیل هایی به دوکا اضافه نموده یا از آن کم کنید.
موارد استفاده از دوکا
- ادویه dukkah که در فارسی با نام های دوکا یا دوخا نامیده می گردد، کاربرد زیادی در آشپزی برای طعم دادن به انواع غذا دارد. این ادویه مصری را می توانید روی ساندویچ سبز، انواع خوراک سبزیجات، سالاد یا سوپ خامه ای بپاشید.
- کاربرد دیگر ادویه دوکا برای ترکیب کردن با روغن زیتون و اضافه کردن به ماست است.
- نان پیتا و سبزیجات به همراه دوکا به مراتب خوشمزه تر می گردد.
- دوکا را می توانید برای مزه دار کردن ماهی هم بهره ببرید. به صورت کلی موارد استفاده از دوکا موارد زیر را می تواند شامل گردد:
- در تهیه انواع حمص یا دیپ
- چاشنی برای طعم دادن به تخم مرغ های پخته شده
- روی نان تست آووکادو
- چاشنی سوپ و سالاد
- همراه با روغن زیتون (یا ماست) و استفاده برای سرو با نان پیتا یا سبزیجات
- همراه با روغن زیتون به عنوان چاشنی ماهی
- به عنوان ادویه برای پاشیدن روی مرغ، ادویه انواع خوراک سبزیجات یا سبزیجات کبابی