طرز تهیه دونات برای 4 نفر با دستور ساده، سریع و خوشمزه
به گزارش وبلاگ وردپرس، دونات شیرینی محبوب بچه ها، جای خود را در دل بزرگترها هم توانسته باز کند. این شیرینی خوشمزه با آن رنگ و لعاب های زیبایش یکی از برترین گزینه ها برای پذیرایی در جشن تولد و میهمانی ها به شمار میرود. مواد اصلی آن آرد، شکر، کره و آب است که به راحتی در هر منزلی پیدا می گردد و برای تهیه آن حتما نیازی به شیر و مخمر ندارید چراکه می توانید با خواندن طرز تهیه دونات خانگی با آب به آسانی در منزل آن را درست کنید. اگر روزی خواستید آن را با دستوری ساده و سریع در تعداد کم درست کنید حتما طرز تهیه دونات برای 4 نفر را در این مطلب بخوانید.
مواد لازم برای تهیه دونات برای 4 نفر
- مخمر خشک فعال یک و یک دوم قاشق چای خوری
- آب گرم دو قاشق غذاخوری
- آرد همه منظوره دو فنجان
- شیر گرم شده یک دوم فنجان
- کره دو قاشق غذاخوری
- زرده تخم مرغ دو عدد
- شکر چهار قاشق چای خوری
- نمک یک قاشق چای خوری
- پودر دارچین یک قاشق چای خوری
- روغن سرخ کردنی به میزان لازم
- شکر یک و یک دوم فنجان
- پودر دارچین دو قاشق چای خوری
طرز تهیه دونات برای چهار نفر
1. خمیر را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه دونات برای 4 نفر ، ابتدا باید خمیر آن را درست کنید. مخمر را با آب ولرم مخلوط کنید تا مایه آن کامل حل گردد. پنج دقیقه زمان دهید تا مخمرتان کف کند. عمل نکردن مخمر به معنای گذشتن تاریخ مصرف آن است پس مخمر تازه را جایگزین آن کنید. آرد، شیر، شکر، نمک، کره، زرده تخم مرغ، دارچین و مخلوط مخمر را با سرعت میانه و با یاری هم زن با یکدیگر مخلوط کنید. خمیر را با کاردک داخل کاسه جمع و با سرعت کم مجدد مخلوط کنید تا خمیر نرمی به دست آید. در ادامه سرعت هم زن را کم کم زیاد نموده و برای سه دقیقه دیگر مجدد هم بزنید. طرز تهیه خمیر پیراشکی فوری را در کتاب کاله بخوانید.
2. به خمیر استراحت دهید
در دومین مرحله از طرز تهیه دونات برای 4 نفر خمیر را از سمت پایین به وسط کاسه جمع کنید سپس کمی آرد روی آن بپاشید تا پوسته پوسته نگردد. حال یک نایلون یا حوله تمیز روی آن بیاندازید و در دمای اتاق برای یک ساعت به آن استراحت دهید تا خوب پف کند. با خواندن طرز تهیه پیراشکی کرم دار به راحتی می توانید با کم کردن مواد لازم آن را هم برای چهار نفر درست کنید. از مطلب طرز تهیه خمیر پیراشکی با خمیرمایه برای تهیه این دونات ها می توانید بهره ببرید.
3. خمیر را قالب بزنید
در سومین مرحله از طرز تهیه دونات برای چهار نفر باید روی سطح کار خود کمی آرد بپاشید و خمیر دونات را روی آن پهن کنید. بعد از کمی ورز دادن آن را به دو قسمت تقسیم کنید. هر یک از نیمه های خمیر را به شکل طناب پیچ دهید. حال طناب را از وسط تا نموده و دو رشته به موازات یکدیگر ایجاد کنید. شما باید دو رشته خمیر را روی هم فشار داده و تا کنید تا دونات ببندد. سپس هر یک از دونات های پیچ خورده را برای 30 دقیقه روی کاغذروغنی قرار دهید تا خوب پف نموده و بلند گردد. با این مواد به راحتی می توانید پیراشکی لقمه ای بازاری هم بهره ببرید.
4. شکر و دارچین را مخلوط کنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه دونات برای چهار نفر تا زمانی که دونات هایتان استراحت نمایند، کاسه ای مناسب انتخاب کنید تا در آن دارچین، شکر و نمک را برای تزئین دونات های پخته شده مخلوط کنید. بعد از آماده شدن دونات ها برای سرخ شدن، روغن را در تابه بریزید تا داغ گردد. برای آن که روغن تان سریع داغ گردد حرارت گاز را باید میانه رو به بالا زیاد کنید. سپس هر طرف از دونات ها را به مدت یک دقیقه در روغن سرخ کنید. اگر می خواهید دونات هایتان کمی مرطوب باشند حدود 30 ثانیه در روغن فرو ببرید و سپس روی توری خنک نماینده یا دستمال مرطوب بگذارید تا روغن اضافه شان گرفته گردد. حال آن ها را در ظرف شکر و دارچین فرو ببرید تا کامل روی آن ها را بپوشاند. آن ها را روی یک توری سیمی بگذارید تا اضافه های دارچین و شکر بریزید. پیراشکی شکری در منزل را حتما برای عزیزان خود امتحان کنید.
نکات تکمیلی پخت دونات
برای جشن های تولد و میهمانی ها احتیاج است که دونات را به تعداد درست کنید پس با خواندن مطلب طرز تهیه دونات برای چهار نفر می توانید میزان مواد را دو تا سه برابر کنید تا هر تعداد دونات که می خواهید داشته باشید. برای داشتن دونات های پفکی احتیاج است نکاتی بیشتری را در این راستا بدانید پس با ما همراه باشید.
فعال کردن مخمر
یکی از موادی که در طرز تهیه دونات به آن احتیاج دارید مخمر است پس قبل از استفاده باید نوع مصرفی و تاریخ انقضای آن را بدانید. مخمر یا خمیرمایه ها گاهی به شکل گرانول هستند که تنها با آب یا شیر ولرم حل می شوند و برخی دیگر مستقیم با آرد مخلوط می گردد. برای چک کردن تاریخ انقضای آن می توانید آن را با میزانی آب گرم و کمی شکر مخلوط نموده و روی آن را بپوشانید. اگر بعد از گذشت چند دقیقه کف آلود و کرمی رنگ شد، خیال تان از فعال بودن آن راحت باشد.
سرخ کردن دونات
با داغ شدن روغن، دونات ها را یکی یکی داخل تابه بیاندازید و سرخ کنید. بیرون دونات ها باید قهوه ای رنگ گردد اما از آن جا که این مدل از دونات ها ضخیم هستند پس مراقب باشید که داخل آن خام و چسبناک نباشد. از دماسنج آشپزخانه برای تشخیص دمای روغن می توانید بهره ببرید. دماسنج را داخل تابه بگذارید و با رسیدن به دمای 180 درجه سانتی گراد دونات ها را می توانید داخل آن سرخ کنید. از قاشق چوبی هم می توانید بهره ببرید به این صورت که آن را در تابه قرار داده و در صورت مشاهده حباب های ریز اطراف قاشق، روغن تان داغ است. با رسیدن کدو حلوایی حتما دونات کدو حلوایی را در فصل پاییز امتحان کنید.
انواع لعاب برای دونات ها
زمانی که هنوز پیراشکی دونات ها گرم هستند می توانید روی آن ها لعاب بریزید. برای راحتی کار خود ظرف لعاب را کنار دست خود بگذارید و دونات ها را کامل در آن فرو کنید. با استفاده از یک چنگال یا یک قاشق چوبی دونات را از مرکز بیرون بیاورید. سپس روی قفسه خنک نماینده بگذارید تا اضافه های آن بچکد. در ادامه به خوشمزه ترین لعاب هایی که می توانید درست کنید اشاره خواهیم کرد:
لعاب شکری
لعاب شکری را می توانید با کره گیاهی، شکر قهوه ای و وانیل درست کنید. کره را به روش بن ماری آب نموده سپس در کاسه ای کوچک شکر، کره و وانیل را خوب با یکدیگر مخلوط کنید. لعاب شکری برای دونات های تهیه شده با شیر جودوسر مناسب است.
لعاب شکلاتی روی دونات
شکلات چیپسی و کره را با یکدیگر در مایکروویو به مدت 30 ثانیه بریزید تا مخلوط شوند. بعد از مخلوط شدن شان، شیر را به آن اضافه و مجدد با یکدیگر هم بزنید. دونات ها را به صورت وارونه در لعاب شکلاتی فرو بروید تا خوب به آن آغشته شوند. اگر شکلات تان خوب آب نشده بود می توانید دوباره ظرف را مجدد در مایکروویو بگذارید. طرز تهیه دونات خانگی با شیر را هم حتما امتحان کنید.
منبع: کتاب کاله