بخشی از نقدها درباره کندی اینترنت درست است
به گزارش وبلاگ وردپرس، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بخشی از نقدها درباره کندی اینترنت را درست و بخشی را هم ناشی از فضاسازی رسانه ای دانست.
به گزارش وبلاگ وردپرس به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عیسی زارع پور در بازدید از دفتر اپلیکیشن فرهنگی طاقچه به مناسبت هفته کتاب، با بیان اینکه امروزه فضای مجازی زندگی بشر را دگرگون نموده است، اظهار کرد: امروزه فناوری اطلاعات با فرهنگ، سیاست و اقتصاد عجین شده است. مهمترین تاثیر فناوری اطلاعات در حوزه فرهنگ است. جذابیت، سرعت بالا و گسترده انتشار محتوا در فضای مجازی یک فرصت برای حوزه فرهنگ است تا با استفاده از این قابلیت ها اثر بخشی اقدامات فرهنگی بیشتر گردد.
وی بر ضرورت حمایت از رسانه های دیجیتال در کشور به عنوان یک فرصت تاکید نمود و اضافه نمود: به مناسبت هفته کتاب، به یکی از پلتفرم های دیجیتالی ترویج کتاب و کتابخوانی آمدیم تا هم به دوستان خداقوت بگوییم و هم بر اهمیت این ابزارهای تازه در ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی کشور عزیزمان تاکید کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار امیدواری کرد که این پلتفرم ها بتوانند سرانه مطالعه در کشور را به نحو چشمگیری افزایش دهند و توضیح داد: نگاه ما در دولت سیزدهم این است که فناوری اطلاعات فرصتی است که باید حداکثر استفاده از آن برای رفاه مردم و بهبود فرآیندها صورت گیرد تا طعم شیرین زندگی فناورانه پایه را به مردم بچشانیم.
زیرساخت های ارتباطات ثابت همگام با ارتباط همراه توسعه پیدا ننموده است
زارع پور درباره سوال وبلاگ وردپرس در مورد سرعت اینترنت گفت: ما قبول داریم که در اینترنت ثابت مشکل داریم زیرا زیرساخت های ارتباطات ثابت در گذشته به میزان مناسب و همگام با ارتباط همراه توسعه پیدا ننموده است. دولت سیزدهم بنا دارد توسعه ارتباطات ثابت پرسرعت را در کشور به صورت ویژه دنبال کند و پروژه فیبرنوری منازل در اولویت برنامه های این وزارتخانه است.
وی گفت: در حالی که به علت مسائل مربوط به عدم توسعه شبکه به وسیله اپراتورها، سرعت کاربران در سراسر کشور به طور میانگین 5 تا 6 مگابیت برثانیه را نشان می دهد و در پروانه اپراتورها 2 مگابیت برثانیه آمده است، اما الان سرعت دانلود حدود هشت برابر این میزان را نشان می دهد. ما ادعا نمی کنیم که این سرعت ایده آل است بلکه باید به چند ده و حتی چند صد مگابیت برثانیه هم برسیم. بخشی از نقدها درباره کندی اینترنت هم درست است و قبول داریم و اپراتورها در صدد برطرف آن هستند اما بخشی هم ناشی از فضاسازی رسانه ای است.
افزایش مصرف آنلاین کاربران و عدم توسعه ارتباطات ثابت
به گزارش وبلاگ وردپرس، با شیوع کرونا از اسفند 1398، بسیاری از فعالیت ها مجازی و آنلاین شد. در ابتدای مجازی شدن فرآیندهای آموزشی و اداری که اپراتورها و ارائه دهندگان خدمات اینترنتی، انتظار آن حجم بالای مراجعه کاربران را نداشتند، کیفیت و سرعت اینترنت دچار اختلال بود و البته با گذشت زمان، ظرفیت های ارتباطی افزایش یافت اما در دو ماه گذشته و با آغاز مدارس و دانشگاه ها و آموزش مجازی و افزایش مصرف کاربران، کیفیت اینترنت باز هم دچار اختلال شد.
تا جایی که در پی دریافت بعضی گزارشات مردمی به وسیله سامانه 195 وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و گلایه بعضی کاربران فضای مجازی درباره کندی شبکه در ساعات پیک مصرف در بعضی از نقاط کشور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای پیگیری دقیق و رسیدگی سریع به موضوع دستور داد و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی موظف شد با همکاری شرکت زیرساخت، پس از آنالیز دقیق گزارشات مردمی، راهکارهای برطرف سریع اشکالات ارتباطی را ارائه و گزارش اقدامات اجرایی را به مردم اطلاع رسانی نمایند.
زارع پور البته درباره مسائل اینترنتی نیز اینطور شرح داد: مشکل کلان تر ما این است که در چند سال گذشته سرمایه گذاری لازم برای توسعه ارتباطات به چند علت صورت نگرفته است. یکی از دلایل مسائل تحریمی و افزایش هزینه ها بوده که اپراتورها نتوانستند سرمایه گذاری لازم را انجام دهند که حالا بعد از تحریم ها، خیلی از محصولات موردنیاز صنعت مخابرات کشور بومی سازی شده و این امید هست که ما بحث توسعه را به سرعت در کشور دنبال کنیم.
منبع: خبرگزاری ایسنا