گل مژه چیست؟ ، انواع گل مژه

به گزارش وبلاگ وردپرس، خبرنگاران- گل مژه (Stye) نوعی بیماری است که به صورت یک توده متورم، حساس، درناک و قرمز در ناحیه لبه نزدیک به پلک چشم ظاهر می گردد. گل مژه معمولا در اثر عفونت غدد چربی پلک ها ایجاد و با توده ای سفید یا زرد رنگ ظاهر می گردد که بسیار شبیه به یک جوش بزرگ است. معمولا تنها یک ناحیه آشکار روی پلک ظاهر می گردد؛ اما بیش از یک محل می تواند به طور هم زمان روی یک یا هر دو پلک پدیدار گردد. داخل پلک فوقانی و تحتانی بین 20 تا 40 غده چربی میبومین وجود دارد که از تبخیر اشک جلوگیری می نمایند؛ اما بنا به عللی ترکیب طبیعی این چربی ها ممکن است تغییر کند و در لبه پلک جمع گردد یا این غده ها عفونت نمایند که در هر دو صورت موجب التهاب پلک خواهند شد. به عبارت ساده تر گل مژه عفونت التهابی حاد فولیکول مژه یا غده چربی است که این عفونت راه خروج چربی غده های میبومین را می بندد و باعث التهاب در محل می گردد. گل مژه به طور کلی خطرناک نیست؛ اما می تواند همراه با درد و مسائل دیداری ظهور کند.

گل مژه چیست؟ ، انواع گل مژه

انواع بیماری گل مژه

به گزارش وبلاگ وردپرس، به طور کلی دو نوع گل مژه به نام های هوردئولوم و شالازیون وجود دارند که هر کدام علل و درمان های متفاوتی دارند:

1. هوردئولوم (Hordeolum): هوردئولوم آبسه یا چرک در غدد چربی چشم و یکی از شایع ترین انواع گل مژه است. هوردئولوم یک عفونت حاد است که باعث می گردد گل مژه قرمز رنگ، متورم و نسبت به تماس حساس گردد. اگر این گل مژه بیشتر از دو روز باقی بماند، باید به بینایی سنج یا چشم پزشک مراجعه کنید.

2. شالازیون (Chalazia) یا کیست میبومین: توده ای در پلک است که معمولا در اثر هوردئولوم درمان نشده به وجود می آید. اگر عفونت درمان نگردد، میکروب و آلودگی های ناشی از آن به یک توپ سفت زیر پلک تبدیل می گردد که به آن شالازیون می گویند. شالازیون غیرمسری و مزمن است و می تواند هشت تا شانزده هفته باقی بماند. شالازیون معمولا دردناک یا حساس به لمس نیست و اگر خودش رفع نگردد، ممکن است به عمل جراحی احتیاج داشته باشد که چشم پزشک آن را انجام می دهد.

منبع: فرارو

به "گل مژه چیست؟ ، انواع گل مژه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گل مژه چیست؟ ، انواع گل مژه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید