چای لب شیرین با آب شاهیک!
به گزارش وبلاگ وردپرس، خبرنگاران: قنات شاهیک در ورودی شهر قاین از سمت بیرجند واقع شده است.آب این قنات بسیار شیرین و گواراست، به طوری که اهالی قاین از گذشته های دور آب این قنات را با ظروف مختلفی از جمله کوزه، سبو، بشکه های سیمکویی و ظروف پلاستیکی به خانه می آوردند.
امروزه نیز هر کس می خواهد یک فنجان چای لب سوز لب شیرین و خوش طعم بنوشد، باید آب آن از قنات شاهیک باشد و چه بسا کسانی هستند که با خود همواره یک ظرف آب شاهیک مختص دم کردن چای همراه دارند، تا آنجا که در شهر قاین بسیاری از مردم اگر چای آب شاهیک نباشد، به آن لب نمی زنند!
قنات شاهیک قائنات یکی از شاهکار های مهندسی در زمان قدیم است که پس از هزار سال زمین های کشاورزی را آبیاری می نماید.
قنات شاهیک قائنات میراثی هزار ساله و معجزه ایرانیان در دل کویر است.
این قنات یکی از قدیمی ترین مهندسی های هوشمندانه و یک روش خردمندانه برای تأمین آب در منطقه ای کم آب است.
رستوران های روباز مشهد
رستوران نزدیک حرم مشهد
فهرست وسایل سفر به مشهد با اتوبوس
شهر قاین بر اساس تمدن کاریزی شکل گرفته و 12 قنات در این شهر جریان دارد.در این بین قنات شاهیک قاین یکی از منحصر به فرد ترین قنات های ایران است.
وجود سد زیرزمینی در قنات شاهیک آن را به یک قنات منحصر به فرد تبدیل نموده است.طول قنات شاهیک بیش از هزار و 400 متر است و 35 حلقه چاه دارد و عمق مادر چاه به بیش از 40 متر می رسد.
وجود این قنات نبوغ گذشتگان را می رساند و اوج نبوغ و احاطه ایرانیان بر دانش مهندسی آب را می توان در دریچه هایی در مسیر قنات دید که نقش یک سد را دارد.
در سازه سد وقتی آب به سقف می رسد یک سرریز مانند سد های امروزی در نظر گرفته شده است که آب سرریز شده و وارد قنات گردد.
حالا پس از قرن ها قنات شاهیک هنوز که هنوز است زنده و جاری است.
این قنات هیچ گاه خشک نشده و حتی در خشکسالی ها آب آن از 5 لیتر در ثانیه کمتر نشده است.
آبدهی این قنات در سال های ترسالی تا 100 لیتر بر ثانیه می رسد.
قنات شاهیک را می توان شاهکار مهندسی گذشتگان دانست؛ قناتی که جریانش سال های سال است جریان زندگی مردم روستای شاهیک را به حرکت درآورده است.
منبع: توریسم آنلاین