مستقیم گویی برترین راه است
به گزارش وبلاگ وردپرس، دوازدهمین همایش بین المللی پژوهش های تئاتر کودک و نوجوان به میزبانی شهر سوبوتیتسا در کشور صربستان با حضور دو پژوهشگر و کارگردان ایرانی ؛ مریم کاظمی و پوپک بزرگ پور برگزار گردید.
به گزارش وبلاگ وردپرس به نقل از روابط عمومی گروه تئاتر مستقل و به نقل از سایت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این همایش بین المللی که طی بیست و هشتمین دوره جشنواره یک هفته ای تئاتر بچه ها صربستان برگزار گردید، 30 تن از پژوهشگران و استادان تئاتر کودک و نوجوان از 16 کشور دنیا حضور داشتند.
این همایش در نوع خود بزرگترین همایش علمی پژوهش های تئاتر کودک در منطقه بالکان و شرق اروپا محسوب می گردد. و دوره دوازدهم آن با حضور پژوهشگرانی از کشورهای اسلونی، کرواسی، صربستان، ایرلند، اتریش، دانمارک، نروژ، لهستان، روسیه، بوسنی و هرزگووین، گرجستان، لیتوانی، نیوزیلند، هند و ایران همراه بود.
مقالات ارائه شده با دو موضوع محوری آنالیز زیبایی شناسی موضوعات تئاتر کودک و نوجوان و چگونگی ارزشیابی آن و جشنواره های تئاتر کودک و نوجوان، برگزاری و انتخاب بودند که مورد بحث و آنالیز کارشناسان این حوزه قرار گرفته و شرکت کنندگان مقالات خود را قرائت نموده و نظرات خود را به اشتراک گذاشتند.
در این همایش، دو پژوهشگر از کشورمان، مریم کاظمی، کارگردان و بازیگر تئاتر و سینما و پوپک بزرگ پور تبریزی استاد گروه هنرهای نمایشی دانشگاه تهران با ارائه مقاله مشترکی با اسم زیبایی شناسی عروسک و بازیگر در تئاتر کودک و نوجوان شرکت کردند.
در بخشی از این مقاله آماده است: در تئاتر کودک و نوجوان ، تماشاچی باید بتواند هنگام تماشا و شنیدن رویدادها به طور مستقیم به شناخت قصه هدایت گردد ، بدون اینکه احتیاج به هوش و استعداد خاصی داشته باشد. مستقیم گویی برترین راه است. کودک و نوجوان تجربه بزرگترها را در شناخت پیچیدگی های رفتاری ندارد. با تجربه اجراهای متعدد در ایران، و استفاده از شیوه عروسک- بازیگر کاملا مشابه هم در یک نقش و یک کاراکتر ،می توانم بگویم بخشی از خواست و آرزوی مخاطبان جوان را تامین نموده ایم، آرزوی قهرمان پروری و خود را جای قهرمان قرار دادن مثل داشتن یک همزاد . استفاده از این عروسک ها چه کم یا زیاد و یا تزئینی باشد تاثیر عمیقی بر زیباشناسی مخاطبین جوان خواهد داشت و با استفاده از عروسک مشابه بازیگران تجربه ملاقاتی تماشاچی در تصوری که از نمایش دارد تکمیل می گردد و داستان را عمیق تر از آنچه هست می فهمد.
ماریانا پرپافینک، رئیس این همایش با سپاس از مقاله ارائه شده از سوی پژوهشگران کشورمان، انتقال تجربیات ایران در زمینه هنر عروسکی و تئاتر کودک و نوجوان را بسیار ارزشمند دانست و در جمع بندی موضوعات، با اشاره به تنوع بحث ها و مسائلی که در ارتباط با زیبایی شناسی تئاتر کودک و نوجوان وجود دارد، استمرار هم اندیشی پژوهشگران این حوزه در سطح بین المللی را از جمله نتایج این همایش بر شمرد.
این همایش در خاتمه با نمایش تئاتر بچه ها در شهر سوبوتیتسا و ارائه گزارش برای برگزاری دوره سیزدهم به کار خود خاتمه داد.
این دو هنرمند در خاتمه همایش، با محمدتقی بختیاری، سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در صربستان و در راستای تکریم از هنرمندان و پژوهشگران کشور ملاقات کردند که در این جلسه رایزن فرهنگی ایران با استقبال از فعالیت هنری و پژوهشی ، اطلاعاتی در مورد شرایط هنرهای نمایشی در صربستان و هم مراکز آموزشی و پژوهشی این حوزه ارائه کرد.
منبع: خبرگزاری ایسنا