علت علاقه جوانان به وب گردی چیست؟
به گزارش وبلاگ وردپرس، امروزه وب گردی از جمله تفریحات جوانان شده است که ساعات زیادی از شبانه روز خود را با آن سپری می نمایند. اما علت علاقه به وب گردی چیست؟
حرف جدیدی نیست که اینترنت همان اندازه که مشکل گشاست، می تواند مشکل ساز نیز باشد. اینترنت ابزار دو لبه ای است که با توجه به دسترسی آسان، باید فرهنگ صحیح استفاده از آن در خانواده نهادینه شود.
امروزه جست و جو در اینترنت و وب گردی، یکی از تفریحات جوانان شده است که ساعات زیادی از شبانه روز خود را با آن سپری می نمایند. در این میان فراهم شدن امکان مشاهده آنلاین فیلم ها بر روی اینترنت و سایت های مختلف با توجه به وجود سایت های غیراخلاقی و ... بر نگرانی والدین در مورد نحوه نظارت بر عملکرد فرزندانشان در این فضاها افزوده است.
دسترسی آسان بچه ها و نوجوانان به تصاویر و فیلم های غیراخلاقی سایت ها، آمار روز افزون جرائم اینترنتی و... که در حال حاضر بسیاری از متخصصان علوم رفتاری و خانواده ها را به چالش کشانده است؛ بهانه ای شد تا در این مقاله به این موضوع بپردازیم. مددکاران اجتماعی و آسیب شناسان معتقدند شرایط کنونی کشور به گونه ای شده که همه افراد در خانه خود اینترنت داشته و زندگی مجازی به عنوان بخشی جدانشدنی از زندگی واقعی افراد شده است، و در این میان مادران و پدران نیز مسرور اند که بچه ها کم سن و سال آن ها آنقدر به این تکنولوژی و اینترنت تسلط داشته و به راحتی می توانند از آن استفاده نمایند.
استفاده بیش از اندازه از فضای مجازی در سال های اخیر باعث از بین رفتن ارتباط حقیقی و انسانی میان افراد جامعه شده است. تنها تفریح بعضی از بچه ها و نوجوانان استفاده از اینترنت و وبگردی است. خواه ناخواه جذابیت شبکه های اجتماعی و سایت های کنونی سبب گرایش آن ها به این سمت شده است.
در ارتباط با تجربه پیروز کشورهای اروپایی در تربیت بچه ها و نوجوانان و ایجاد اوقات فراغت برای آن ها در اروپا حتی کلاس های استخر، ورزش، موزیک و غیره به طور رایگان در اختیار بچه ها، نوجوانان و جوانان قرار می گیرد تا گرایش آن ها به انحرافات اجتماعی به حداقل برسد، این در حالیست که تنها تفریح بسیاری از کودک، نوجوان و یا حتی جوان در جامعه ایرانی، تفریحات مجازی شده است.
بسیاری از دختران و پسران ما توانایی اقتصادی استفاده از کلاس های ورزشی و غیره را ندارند؛ لذا وجود موانع بسیار در زندگی واقعی باعث شده است که آن ها به فضای مجازی گرایش افراطی پیدا نمایند.
ما در کشور به جوانان خود هیچ امکاناتی نمی دهیم. این در حالی است که سالی یک میلیون فارغ التحصیل کارشناسی بیکار در کشور فراوری و در حال حاضر نرخ تحصیل نموده های بیکار در کشور به هفت میلیون رسیده است.
هر فردی حتی اگر سه روز بدون کار در خانه بماند هزاران فکر منفی به او هجوم می آورد و به انحراف کشیده خواهد شد. چطور انتظار می رود جوانی که هیچ مشغله ای ندارد به انحراف کشیده نشود؟
در حال حاضر در بعضی مواقع حتی شاهد آن هستیم که نوجوانان در سن بلوغ استفاده و تماشای فیلم ها و تصاویر غیراخلاقی را به عنوان یک پز و کلاس اجتماعی در میان همسالان خود می دانند؛ این عوامل نشان دهنده آنست که سیستم تربیتی ما در کشور به هم ریخته و هیچ برنامه ریزی مدونی برای آن وجود ندارد.
هیچ دولتی نمی تواند با راهکارهای مقابله ای مانع دیدن ماهواره، فیلم های غیراخلاقی و غیره شود مگر آنکه آنقدر به جوانان امتیازات و امکانات دهد که فرد فرصت تماشای این گونه تصاویر و فیلم ها را نداشته باشد. همچنین محدودیت های قانونی، فیلترینگ سایت ها و غیره هیچ تاثیری در این فرایند نداشته و نوجوان و جوانان را حریص تر نموده است. باید بدانیم هرچه جوان را از مسئله ای محدودتر کنیم بیشتر به سمت آن خواهد رفت.
جوانی که سال ها در دانشگاه درس می خواند اما پس از فارغ التحصیلی شاهد آن است که از توانایی های آن در کشور استفاده نمی شود، درس خواندن را بی معنی تلقی می نماید. به این ترتیب در سایت ها به دنبال محتواهای علمی نمی شود و پاسخ به غرایز جنسی خود را در اولویت قرار می دهد تا بتواند حداقل از این طریق به لذت آنی برسد.
گران بودن ورزش در کشور:
در حال حاضر شاهد آن هستیم که هزینه های ورزشی و استفاده از باشگاه ها در کشور بسیار زیاد بوده؛ به طوری که بسیاری از خانواده ها توانایی تامین این هزینه ها را ندارند. به این ترتیب فردی که توانایی ازدواج، کار، ورزش، تفریح و غیره را ندارد به دنبال چه چیزی خواهد رفت؟ پاسخ این سوال همان چیزی است که در حال حاضر مشاهده می کنیم.
زمانی که جوان مملو از افکار منفی اعم از بیکاری، عدم فرصت های برابر، محرومیت و غیره باشد طبیعی است که به دنبال مسائلی برود که حداقل برای مدتی کوتاه وی را آرام ساخته و از فکر و خیال رها کند و بعضی از جوانان ما برای رهایی از این افکار به سمت تصاویر و فیلم ها رفته و عده ای به اعتیاد روی می آورند.
در حال حاضر در جامعه شاهد آن هستیم که شیشه و یا سایر مواد مخدر بسیار در دسترس بوده و آنقدر ارزان است که جوان به راحتی می تواند از آن استفاده نمایند. جوانان برای رها شدن از قید و بند، فکر و خیال و رسیدن به یک آرامش لحظه ای به این مسائل روی می آورند. وقتی در کشوری موبایل تنها وسیله تفریح شود نتیجه همان است که مشاهده می کنید.
برنامه ریزی، تعیین کردن اهداف، در دسترس قرار دادن ابراز مطلوب باعث می شود فرد کمتر به چنین مسائلی گرایش پیدا کند همچنان که احتیاج است امید از دست رفته در جوانان را در کشور برای رسیدن به آینده ای خوب احیاء کنیم.
بسیاری از افراد هستند که دارای مدرک تحصیلی بالا بوده و در حال حاضر به علت بیکاری در مترو دستفروشی می نمایند. این ها تجربه های ناپیروزی هستند که وقتی یک نوجوان 15 ساله با آن ها روبرو می شود به این نتیجه می رسد که درس خواندن و یا کوشش برای ساختن آینده ای بهتر بی معنا است و به این ترتیب تنها به سمت لذت های آنی گرایش پیدا می نماید.
گردآوری: مجله اینترنتی وبلاگ وردپرس
منبع: setare.com