طرز تهیه عدس پلو مجلسی خوشمزه

به گزارش وبلاگ وردپرس، وقتی صحبت از عدس پلو می گردد، بوی کره محلی و گوشت چر خ نموده ای که با پیاز تف داده شده در ذهنمان تداعی می گردد. شاید خیلی ها فکر نمایند عدس پلو یک غذای معمولی است و شاید در مجالس و مهمانی ها کسی سراغ آن نرود؛ اما اگر فوت و فن های درست کردن یک عدس پلو مجلسی را بلد باشید، تبدیل به اولین غذای مورد علاقه تان می گردد و دوست دارید تمام مهمان هایتان طعم این غذای بی نظیر با بچشند.

طرز تهیه عدس پلو مجلسی خوشمزه

در ادامه مواد لازم برای طرز تهیه عدس پلو برای 5 نفر، آمده است.

مواد لازم برای عدس پلو

مواد لازم برای طرز تهیه عدس پلو
مواد لازماندازه
برنخ3.5 پیمانه
گوشت چرخ نموده300 گرم
عدس2.5 پیمانه
پیاز رنده شده1 عدد
پیاز خلالی1 عدد
کره100 گرم
کشمش پلویی1 پیمانه
زعفرانبه اندازه لازم
دارچین، زردچوبه، ادویه، ادویه کاری، فلفل سیاه و نمکبه اندازه لازم

طرز تهیه عدس پلو

در نظر داشته باشید مدت زمان پخت عدس پلو مجلسی، 45 دقیقه است.

مرحله اول: برای دستور تهیه عدس پلو، قبل از هر کاری باید عدس را دو ساعت قبل از پخت در آب و نمک خیس کنید. این کار باعث می گردد پوست عدس هنگام پخت جدا نگردد. پس از این کار عدس ها را داخل قابلمه ریخته و اجازه حدید با حرارت ملایم بپزند. اجازه ندهید عدس ها کاملا پخته شوند زیرا بعدا هنگام مخلوط شدن با برنج له می شوند و حالت مجلسی و شکیل خود را از دست می دهند.

مرحله دوم: حالا نوبت به قسمت خوشبوی ماجرا رسیده است. کمی کره داخل ماهیتابه ریخته و پیاز های رنده شده را داخل آن تفت دهید. هنگامی که پیاز ها اصلی شد، گوشت چرخ نموده و کمی روغن را اضافه نموده و آنها را تفت دهید.

مرحله سوم: وقتی مواد کاملا تفت داده شد. به مواد ادویه ها و نصف زعفران دم نموده را اضافه کنید. مرحله تفت دادن را تا جایی ادامه دهید که مواد روغن پس دهد. دقت کنید که برای طعم بهتر اندازه دارچین اضافه شده به این غذا باید بیشتر از غذاهای دیگر باشد.

مرحله چهارم: پس از آماده شدن مواد آن ها را کنار می گذاریم و سراغ پخت برنج می رویم. آب برنجی که از قبل خیس کردیم را خالی می کنیم. سپس قابلمه را آب نموده و پس از اضافه کردن کمی روغن می گذاریم بجوش بیاید. هنگامی که آب آغاز به جوشیدن کرد، برنج را به آهستگی به آن اضافه می کنیم. زمانی که برنج به حالت نیم پز عایدی و کمی نرم شد آن ها را آبکش می کنیم.

مرحله پنجم: ته قابلمه را شسته و کمی روغن داخل آن بریزید. برای درست کردن ته دیگ می توانید از نان لواش یا سیب زمینی بهره ببرید. فقط دقت داشته باشید که از سیب زمینی تازه استفاده نکنید چون خیلی زود ته می گیرد. پس از قرار دادن ته دیگ، یک لایه برنج روی آن بریزید و در لایه دوم عدس ها را که با مخلوط گوشت ترکیب شده روی برنج می ریزیم و تا تمام شدن تمامی مواد این لایه ها را به ترتیب ادامه می دهیم.

مرحله ششم: در قابلمه را می بندیم و اجازه می دهیم دم بکشد. قبل از اینکه غذا کاملا دم بکشد در قابلمه را باز کنید و دو قاشق کره یا روغن حیوانی روی آن بریزید.

مرحله هفتم: در قابلمه ی ای جداگانه با سایز میانه پیازهای خلال شده را سرخ کنید و سپس خارج کنید. در همان ظرف کشمش های پلویی را که از قبل با آب سرد شسته بودید با کمی دارچین تفت دهید. در سرانجام این مواد را می توانید به عنوان تزئین بر روی عدس پلو ها ریخته یا همان ابتدا با مواد گوشت چرخ نموده ترکیب کنید. اما ترکیب جداگانه بهتر است؛ زیرا کشمش ها بافت خود را حفظ می نمایند و در لابلای برنج ها له نمی شوند.

مرحله هشتم: در این مرحله عدس پلو مجلسی شما آماده است و می توانید آن را نوش جان کنید.

برترین برنج برای پخت عدس پلو نذری

برنج هایی که در خطه شمال کشور عزیزمان برداشت می شوند در شمار برترین برنج های ایرانی قرار می گیرند. برنج های گیلانی بسیار قد کشیده هستند و ظاهری مجلسی تر دارند اما شاید عطر و بوی کافی نداشته باشند. در حالی که برنج های مازندران کمی درشت تر هستند و عطر و بوی بیشتری نسبت به برنج های گیلانی دارند. برنج های طارم در مازندران کشت شده و بسیار خوش پخت و خوش عطر و بو هستند و می توان گفت اصلی ترین مواد ما برای پخت عدس پلو مجلسی را تشکیل می دهد.

عدس پلو نذری با گوشت چرخ نموده یا عدس پلو با مرغ؟

همه چیز به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد. اما انتخاب گوشت چرخ نموده و مخلوط با برنج برای پخت یک عدس پلو نذری گزینه بهتری است؛ چرا که گوشت همراه با موادی که با آن تف داده شده، با برنج مخلوط می گردد و طعم بهتری را ایجاد می نماید.

کره یا روغن محلی؟

در طرز تهیه عدس پلو آشپز های حرفه ای سراغ روغن نمی فرایند و بهتر است همان اول بین کره یا روغن محلی یکی را انتخاب کنید. روغن محلی و کره هر کدام عطر و بوی خاص خود را دارند که می توانید با توجه به ذائقه خود یا مهمانانتان یکی را انتخاب کنید. اما گفتنی است که برای تف دادن گوشت چرخ نموده می توانید از میزان کمی روغن بهره ببرید و کره و یا روغن حیوانی را بیشتر برای طعم دادن به مواد کلی و برنج اختصاص دهید. بوی عطر کره و یا روغن حیوانی ترکیب شده با گوشت به همراه عطر برنج ایرانی همان رایحه جادویی است که عدس پلو را یک سر و گردن از غذاهای دیگر بالا می برد!

عدس پلو شیرین باشه یا کشمش داشته باشه؟

بله عنوان بالا رو درست خوندید. مگر عدس پلو مجلسی بدون کشمش هم داریم؟! پس عدس پلویی که شیرین نباشد در دستورعمل های برنامه ما قرار نمی گیرد. یادتان باشد که کشمش های پلویی را یک ربع قبل از تفت دادن با آب سرد شستشو دهید تا حسابی تازه گردد.

عدس پلو بدون گوشت یا عدس پلو با گوشت؟

عدس پلو بدون گوشت نیز یکی از محبوبترین انواع عدس پلو به شمار می فرایند. بسیاری از افراد که گوشت مصرف نمی نمایند به جای گوشت از خرمای سرخ شده استفاده می نمایند که هنگام تفت دادن پیاز به مواد اضافه می گردد و طعم فوق العاده ای به برنج می دهد. خرما و عدس هر دو موادی مقوی هستند که می توانند به عنوان یک غذای رژیمی نیز استفاده شوند.

فوت و فن های طرز تهیه عدس پلو نذری:

  • اندازه عدس با اندازه برنج باید تناسب داشته باشد، زیرا در طعم نهایی غذا تاثیرگزار است.
  • استفاده از کره و یا روغن حیوانی ترکیب شده با دارچین، طعم و عطر بی نظیری به غذا می دهد.
  • برنج های طارم خوشبو و قدکشیده بوده و برترین گزینه برای عدس پلو مجلسی هستند.
  • پودر گشنیز و پودر زیره از جمله ادویه های سلیقه ای هستند که می توانند عطر غذا را دوچندان نمایند.
  • قبل از مرحله دم کشیدن می توانید کمی آب روی برنج بریزید. این کار به دم کشیدن بهتر برنج یاری می نماید.
  • عدس ها را نیم پز کنید زیرا در صورت پخت کامل له می شوند.
  • عدس ها را قبل پخت در آب و نمک خیس کنید تا پوست آن جدا نگردد.
  • از خلال بادام و پسته می توانید برای تزئین عدس پلو مجلسی بهره ببرید.
  • برای ظاهر شکیل تر گوشت، حتما به آن پیاز رنده شده طلایی اضافه کنید.

در این مقاله سعی کردیم شما را با فوت و فن های طرز تهیه عدس پلو مجلسی آشنا کنیم. با رعایت کردن این اصول ساده می توانید بهتر از عدس پلوهای رستورانی این غذا را طبخ کنید و از آن لذت ببرید.

منبع: اسنپ مارکت

به "طرز تهیه عدس پلو مجلسی خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه عدس پلو مجلسی خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید