طرز تهیه برنج کته ساده در کمترین زمان

به گزارش وبلاگ وردپرس، سفره ایرانی با برنج و نان پیوند خورده و یکی از گزینه های اصلی برای پذیرایی از مهمان، همین برنج است. یکی از روش های مرسوم و پرطرفدار پخت برنج، کته کردن است. طرز تهیه برنج کته ساده و ترفندهای آن در هر خانه، مانند پخت کتلت و کوکو منحصربه فرد و مثل اثر انگشت، شخصی ست. گرچه دستور پخت برنج کته ساده از یک خانه تا خانه دیگر ممکن است متفاوت باشد، ولی روش کلی آن یکسان است.

طرز تهیه برنج کته ساده در کمترین زمان

پختن برنج به صورت کته مانع از دست رفتن مواد مغذی آن می گردد و برای همین، نه تنها روشی محبوب در بین ایرانیان است بلکه در کل جهان هوادار دارد. البته خوشمزه بودن این روش پخت نباید باعث گردد که فلسفه خیام را در زندگی پیش بگیرید و با ذکر: من بنده آن دمم که ساقی گوید، یک جام دگر بگیر و من نتوانم بشقاب پشت بشقاب برنج بخورید! کنترل کالری غذا، راز سلامتی شماست.

اگر شاغلید، در خوابگاه زندگی می کنید یا تازه عروس هستید و فراموش نموده اید در خصوص طرز تهیه برنج کته ساده از مادران خود سوال کنید، در ادامه با ما همراه باشید. قبل از هرچیزی نباید فراموش کنید مثل کوک زدن که پایه خیاطی ست، دستور پخت برنج کته ساده هم دست شما را برای پخت انواع کته برنج، باز می گذارد.

مواد لازم

  • برنج 2 پیمانه
  • روغن مخصوص پخت و پز 1 قاشق پر غذاخوری
  • نمک نصف قاشق غذاخوری

این میزان مواد لازم برای 2 نفر است. مدت زمان آماده سازی مواد اولیه دقیقه 30 است و مدت زمان پخت آن 30 دقیقه خواهد بود.

طرز تهیه برنج کته ساده

  1. در قدم اول دستور پخت برنج کته ساده، برنج را پاک کنید و آن را سه بار بشویید تا گرد وغباری نداشته باشد. بهتر است از چنگ زدن برنج بپرهیزید تا اصطلاحا برنج شکسته نگردد و بعد از دم کشیدن، فرم مناسبی داشته باشد.
  2. آب را روی برنج بگیرید و 30 دقیقه تا 1 ساعت زمان دهید تا برنج خیس بخورد. در این مرحله می توانید نصف میزان نمک گفته شده را به برنج اضافه کنید.
  3. در قدم بعدی برای پخت یک برنج کته مجلسی، آب برنج خیس خورده را خالی کنید و باز روی برنج آب بگیرد؛ به مقدار ای که یک بند انگشت بالاتر از سطح آن باشد.
  4. برنج را روی شعله بگذارید و روغن و نمک را به آن اضافه کنید. صبر کنید تا آبش کشیده و روی سطح برنج سوراخ های ریزی ایجاد گردد. برنج را وسط قابلمه جمع کنید و دم کنی بگذارید. شعله را کم کنید و تا 30 دقیقه زمان دهید تا برنج دم بکشد.
  5. اگر دوست دارید که دستور پخت برنج کته ساده شما کمی چرب تر باشد و ته دیگ آن طلایی گردد، یک ربع بعد از آن که برنج را دم کردید، می توانید کمی روغن جامد یا حیوانی روی برنج بریزید. این کار به خوش طعم شدن برنج یاری زیادی خواهد نمود.
  6. شعله زیر برنج را خاموش کنید و کمی زمان دهید تا اصطلاحا جا بیفتد. بعد از این مدت زمان، جداشدن ته دیگ هم راحت تر خواهد بود. بهتر است هنگام کشیدن کته با کفگیر، آن را زیاد زیر و رو نکنید تا برنج له نگردد.

طرز تهیه برنج کته با ته دیگ سیب زمینی

بسیاری از ماها فکر می کنیم که برنج کته را برای مهمانی نمی توان سرو کرد؛ چون شکل مناسبی ندارد و نمی گردد برای آن ته دیگ سیب زمینی یا نان گذاشت. بهتر است این ذهنیت را کنار بگذارید. یک راه خوب در طرز تهیه برنج کته ساده وجود دارد تا مهمانان خود را با یک ته دیگ طلایی شگفت زده کنید. اگر کنجکاوید، مواد لازم زیر را تهیه و مراحل پخت را دنبال کنید.

مواد لازم

  • برنج 2 پیمانه
  • روغن مخصوص پخت و پز 1 قاشق پر غذاخوری
  • نمک نصف قاشق غذاخوری
  • سیب زمینی 1 عدد میانه

این میزان مواد لازم برای طرز تهیه کته ساده 2 نفره است. مدت زمان آماده سازی مواد اولیه 30 دقیقه است و مدت زمان پخت آن هم 45 دقیقه خواهد بود.

طرز تهیه برنج کته ساده با ته دیگ

  1. در گام اول تمام مراحل و نکاتی را که در خصوص طرز تهیه برنج کته ساده گفته شد رعایت کنید. فقط این جا باید نوع ته دیگ مورد علاقه خود را انتخاب کنید. اگر ته دیگ سیب زمینی دوست دارید، اول آن رای بشویید، پوست بگیرد و برش دهید.
  2. در گام بعدی وقتی برنج را روی شعله قرار دادید و آب برنج کشیده شد، یک قابلمه دیگر را روی گاز بگذارید و کمی روغن سرخ کردنی درون آن بریزید.
  3. سیب زمینی ها را درون قابلمه بچینید و خیلی کم روی آن ها نمک بپاشید.
  4. کمی که سرخ شدند، برنج را از قابلمه اول به قابلمه دم منتقل و دم کنید.
  5. نسبت به دستور پخت برنج کته ساده، یک ربع بیشتر زمان احتیاج دارد تا ته دیگ طلایی و به راحتی از قابلمه جدا گردد.

ترفندهای طلایی در طرز تهیه برنج بدون آبکش

  • طرز تهیه برنج کته ساده بسیار آسان است؛ اما به نوع برنج شما بستگی دارد. اگر از برنج هندی یا دانه بلند استفاده می کنید، مدت زمان خیساندن باید یک ساعت باشد.
  • اگر در پی طرز تهیه برنج کته بدون خیساندن هستید و زمان خیساندن را ندارید، باید به مقدار یک سوم لیوان به آب برنج اضافه کنید.
  • قبل از گذاشتن دم کنی روی برنج می توانید کمی پودر زیره یا زعفران دم شده به کته اضافه کنید تا خوش طعم تر و اصیل تر گردد.
  • اگر زمان دم کردن غذا معمولا از دستتان در می رود و ممکن است با صحنه وحشتناک برنج زغالی روبه رو شوید، بهتر است از شعله پخش کن زیر قابلمه بهره ببرید.
  • کته را به صورت قالبی هم می توان پخت؛ فقط وقتی که موقع دم کردن برنج رسید، احتیاجی به جمع کردن آن وسط قابلمه نیست. بعلاوه بهتر است با پشت قاشق کمی برنج را فشرده کنید تا موقع برگرداندن داخل دیس، از هم نپاشد.

تمام مواردی را که در طرز تهیه برنج کته ساده تا این جا گفتیم، یک روش استاندارد بود؛ اما احتمالا شما ترفندهایی را برای تهیه یک کته دل انگیز از دیگران دیده اید. مسرور می شویم تجربیات و دستور پخت برنج کته ساده و منحصربه فرد خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.

منبع: اسنپ مارکت

به "طرز تهیه برنج کته ساده در کمترین زمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه برنج کته ساده در کمترین زمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید