9 ماده غذایی مفید در حفظ سلامت قلب

به گزارش وبلاگ وردپرس، بیماری های قلبی- عروقی از جمله شایع ترین بیماری ها و دلیل اصلی مرگ و میر در سراسر دنیا به شمار می فرایند که سالانه هزینه های زیادی را هم بر بیماران و هم بر دولت تحمیل می نمایند. از آن جایی که یکی از علل اصلی بروز این بیماری ها، عادات تغذیه ای نامناسب هستند، می توان با اصلاح عادات غذایی، تا حد زیادی از بروز این بیماری ها جلوگیری کرد.

9 ماده غذایی مفید در حفظ سلامت قلب

ما در این مقاله که از مطالب مجله تغذیه و سلامتی سایت درکام گلچین شده است، قصد داریم 9 ماده غذایی مفید برای قلب را به شما معرفی کنیم تا با قرار دادن آن ها در رژیم غذایی خود، بتوانید به پیشگیری و درمان بیماری های قلبی یاری کنید.

1-روغن زیتون

مطالعات نشان داده اند التهابات عامل اصلی بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، سرطان، سندرم متابولیک، دیابت نوع 2، آلزایمر، آرتروز و حتی چاقی هستند. روغن زیتون دارای مقادیر زیادی ترکیبات آنتی اکسیدانی بوده و با التهاب مبارزه می نماید. بنابراین استفاده از روغن زیتون می تواند به کاهش ابتلا به بیماری های مزمن خصوصا بیماری های قلبی یاری کند.

مهم ترین ترکیب آنتی اکسیدانی موجود در روغن زیتون الئوکانتال است. آنالیز ها نشان می دهند این ماده اثراتی مشابه ایبوپروفن دارد و به کاهش التهاب یاری می نماید. هم چنین اسید اولئیک موجود در روغن زیتون می تواند در کاهش CRP که یکی از مهم ترین فاکتورهای نشان دهنده التهاب است، نقش داشته باشد.

2-عرق کاسنی

مطالعات صورت گرفته بر روی موش ها نشان می دهند مصرف 500 میلی گرم از گیاه کاسنی به مدت 30 روز سبب محافظت از قلب در برابر آسیب های اکسیداتیو می گردد. هم چنین عصاره گیاه کاسنی با کاهش مقدار کسترول خون، نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی دارد. با مراجعه به مقاله خواص عرق کاسنی سایت درکام، با دیگر خواص این عرق گیاهی معجزه آسا آشنا شوید.

3-عسل طبیعی

عسل طبیعی به علت داشتن انواع مواد معدنی ارزشمند و سالم مانند منیزیم و سدیم، در بهبود سلامت قلب بسیار موثر است. هم چنین خاصیت آنتی اکسیدانی عسل، مانعی بزرگ در برابر التهابات و رادیکال های آزاد تولیدی در بدن می باشد.

مصرف عسل طبیعی، باعث کاهش فشارخون، بهبود آریتمی های قلبی، کاهش سطح تری گلیسرید خون، کاهش سطح کلسترول بد (LDL) و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) می گردد.

چند معجون عسل طبیعی مفید برای قلب

  • شیر و عسل

آنالیز ها نشان می دهند عسل و شیر هر دو می توانند سبب کاهش کلسترول بد یا همان LDL شوند. از طرفی پتاسیم موجود در شیر به کاهش فشار خون یاری می نماید و مصرف این نوشیدنی ضدالتهاب، می تواند فاکتورهایی که در بیماری های قلبی نقش دارند را کاهش دهد.

  • چای و عسل

فلاونوئیدها یکی از ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در چای و عسل هستند. مطالعات نشان داده اند که این ترکیبات سبب کاهش سطح تری گلیسیرید وکلسترول خون می شوند. نتایج یک مطالعه نشان داد، مصرف چای سبب کاهش 11 درصدی بیماری های قلبی می گردد.

  • آب و عسل

مطالعات نشان داده اند که مصرف آب و عسل علاوه بر اینکه از کم آبی بدن شما جلوگیری می نماید، می تواند سبب افزایش کلسترول خوب یا همان HDL در داخل بدن گردد و به این ترتیب در بهبود چربی خون و سلامت قلب شما مؤثر باشد.

4-مغز گردو

گردو فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد که یکی از مهم ترین آن ها، تقویت سیستم قلب و عروق می باشد. وجود اسیدهای چرب غیر اشباع در گردو می تواند به کاهش سطح LDL و تری گلیسرید یاری کند. هم چنین در یک مطالعه نشان داده شد افرادی که بیش از چهار بار در هفته از گردو استفاده می نمایند، 37 درصد کمتر دچار بیماری های قلبی می شوند.

وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی در داخل گردو نیز می تواند سبب کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو گردد و برای عملکرد بهتر سلول های آندوتلیال قلب مفید باشد.

5-برنج قهوه ای

برنج قهوه ای به علت فیبر و ریزمغذی های فراوانی که دارد، یک عامل محافظت نماینده در برابر بیماری های قلبی و عروقی به شمار می رود. آنالیز نتایج 45 مطالعه در این زمینه نشان می دهد افرادی که روزانه از غلات کامل بیشتری (مثل برنج قهوه ای، نان های سبوس دار و …) استفاده کردند، 21% کمتر به بیماری های قلبی-عروقی مبتلا شده اند.

6-روغن کنجد

روغن کنجد برای قلب خواص زیادی دارد. تحقیقات نشان داده اند رژیم غذایی سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع، برای سلامت قلب بسیار مفیدند. در واقع روغن کنجد 82 درصد اسید چرب غیر اشباع دارد که به پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی یاری می نماید.

7-سیر

شواهد حاصل از مطالعات نشان می دهند که سیر باعث کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و کاهش تری گلسیرید و کلسترول خون می گردد. سیر می تواند از ترومبوز و تجمع پلاک ها در اطراف دیواره رگ ها جلوگیری کند. هم چنین سیر خاصیت ارتجاعی و پرفیوژن مویرگی را افزایش داده و از این طریق یک عامل محافظتی برای قلب می باشد.

هم سیر و هم عسل در بهبود سلامت قلب موثرند اما مصرف ترکیب سیر و عسل می تواند تاثیر این دو ماده غذایی مفید را چندین برابر کند. برای آشنایی با خواص سیر و عسل اینجا کلیک کنید.

8-زعفران

مواد موجود در زعفران، به وسیله افزایش دفع چربی و کلسترول در مدفوع و در نتیجه کاهش غلظت سرمی تری گلیسرید، کلسترول تام و LDL سبب بهبود سلامت قلب می گردد. هم چنین زعفران سبب کاهش پلاک های موجود در رگ ها شده و از سکته های قلبی پیشگیری می نماید.

9-چای سبز

تحقیقات نشان داده اند که مصرف روزانه یک لیوان چای سبز، با کاهش 10 درصدی خطر ابتلا به بیماری های قلبی همراه است و مصرف طولانی مدت آن باعث کاهش مقدار مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی می گردد.

منبع: https://www.healthline.com/nutrition/heart-healthy-foods

منبع: یک پزشک

به "9 ماده غذایی مفید در حفظ سلامت قلب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 ماده غذایی مفید در حفظ سلامت قلب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید