سه دقیقه آخر چه خواهد شد؟ چه زمانی دیگر جهانی وجود نخواهد داشت

به گزارش وبلاگ وردپرس تقریبا همه می دانیم که اگر نظریه مه بانگ درست از آب دربیاید اغاز دنیا چه داستانی داشته است. اینکه مبدا دنیا با انفجاری به نام مه بانگ شکل گرفته و دنیا مبدائی داغ و ناگهانی داشته است. این نظریه به قدری ساده است که بعد از طرح اولیه آن تا سه دهه مورد توجه قرار نگرفت اما دانشمندانی چون رابرت پنزیاس و آرنو ویلسون در سال 1965 با کشف تابش زیر موج کیهانی بیشتر پی به وجود مه بانگ بردند.

سه دقیقه آخر چه خواهد شد؟ چه زمانی دیگر جهانی وجود نخواهد داشت

کتاب سه دقیقه آخر نوشته پائول دیویس روایت جذابی از دقیقه های اخر هستی است. امکان ندارد که برای شما مهم نباید که خاتمه دنیا چه خواهد شد؟ یا چه زمانی دیگر دنیای وجود نخواهد داشت؟ اگر به فیلم های علمی تخیلی که بر مبنای تئوری ها ساخته می شوند علاقه داشته باشید باید بگوییم شاهکار کریستوفر نولان در فیلم میان ستاره ای به همین موضوع اشاره می نماید و می توان کتاب دیویس را مرتبط با این فیلم نامه دانست.

سه دقیقه آخر برای عموم نوشته شده است و هیچ زمینه اطلاعاتی ای درباره علوم ریاضیات مورد احتیاج نیست. دلبته لازم به ذکر است که گاهی هم درباره اعداد بسیار عظیم یا بسیار کوچک صحبت هایی را به میان آورده و برای این امر از نمادگذاری ریاضی بهره گرفته شده است.

پائول دیویس (نویسنده) در ابتدای پیشگفتار خود پرسش هایی را مطرح می نماید که در باب مبداء دنیا می چرخد اینکه، دنیا یک میلیون سال پس از مهبانگ چقدر داغ بوده است؟ آیا اکنون بقایایی از شروع خلقت وجود دارد ؟ در واقع دغدغه این نویسنده درباره فرجام دنیا است و اینگونه می نویسد: با فراگیر شد ن نطریه مه بانگ در ذهن دانشمندان و هواداران توجه بیشتری به اینده دنیا معطوف شد. به خوبی می دانیم که دنیا چگونه شروع شده است اما پرسش این است که چگونه خاتمه خواهد یافت؟ آیا بشر نوادگانش با نوادگانش به شکل ربات یا از جنس گوشت و خون برای ابد نجات خواهند یافت؟

به طور قطع برای شما هم جالب خواهد بود که بدانید خاتمه دنیا کی و کجاست، سه دقیقه اخر داستان اینده دنیا به بهترین شکل که می توان آن را پیش بینی کرد و بر پایه اخرین اندیشه های بعضی فیزیک دانان و کیهان شناسان معروف پایدار است. نویسنده خود معتقد است این اثر بر مبنای مکاشفات نیست.

برای درک دقیق تر موضوع شما را به دیگر کتابی که چندی پیش گزارشی از آن از سوی وبلاگ وردپرس منتشر شد ارجاع می دهم؛ نام این اثر سه دقیقه اول نوشته استیون واینبرگ یکی از مشهورترین فیزیک دانان دنیا است. می توان ابن کتاب یعنی سه دقیقه آخر را دنباله کتاب واینبرگ دانست. در این کتاب، ارائه تخصصی از دنیا با جزئیاتی متقاعدنماینده راجع به فرآیندی که تنها چند لحظه پس از مه بانگ رخ داد وجود داشت. در واقع سه دقیقه اول کتابی است درباره کیهان شناسی، به ویژه درباره تاریخچه عالم شروعین. به عبارتی دیگر مبتنی بر فیزیک و اخترفیزیک امروز است. خوانندگان در این اثر روایتی از داستان مهبانگ یا همان بیگ بنگ را می خوانند و نویسنده شما را به سفری به قدمت چهارده میلیارد سال پیش می برد.

در نهایت پس از گذشت تقریبا یک دهه استیفن هاوکینگ، فیزیک دان و ریاضی دان بریتانیایی، با اطمینان توانست آخرین ایده ها درباره اولین تریلیون-تریلونیومی ثانیه عمر دنیا را در کتاب تاریخچه کوتاهی از زمان توصیف کند.

دیویس سه دقیقه آخر را کتابی نظری می داند. با وجود این بسیاری از ایده های بیان شده در کتاب بر اساس دانسته های کنونی علوم است و آینده شناسی جایگاهی متفاوت از کوشش های علمی دیگر دارد.

سایت علمی basicbooks درباره این کتاب نوشته است؛ سه دقیقه آخر، خوانندگان را با طیف گسترده ای از حدس و گمان ها درباره سرنوشت نهایی دنیا، آشنا می نماید. مباحث این کتاب درباره فجایعی چون استعمار کهکشانی توسط ستاره های دنباله دار یا سقوط در یک سیاهچاله است.

روز سرنوشت

در بخشی از کتاب می خوانید؛ در آنسوی سیاره جمعیتی ناامید می کوشند پنهان شوند. برای این جمعین میلیاردی هیچ جایی برای رفتن وجود ندارد. بعضی به زیرزمین فرار می نمایند و به دنبال غار یا دالان های زیرزمینی می گردندیا از طریق زیردریایی به زیر دریاها پناه می برند. بعضی دیگر با بی توجهی به راه رفتن و غریدن ادامه می دهن؛ اغلب تنها نشسته اند، گیج و خشمگین منتظر خاتمه هستند.

مردم فقط می توانند نگاه نمایند و منتظر بمانند...

سه دقیقه آخر با ترجمه عاطفه حاتمی، با تیراژ 200 نسخه و به قیمت شانزده هزار تومان از سوی انتشارات سایلاو روانه بازار نشر شده است.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران

به "سه دقیقه آخر چه خواهد شد؟ چه زمانی دیگر جهانی وجود نخواهد داشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سه دقیقه آخر چه خواهد شد؟ چه زمانی دیگر جهانی وجود نخواهد داشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید